Három a magyar igazság…

Harmadszorra találkoztunk a Dunai Finomítóban, hogy górcső alá vegyük a kőolaj-feldolgozást, ill. az ahhoz kapcsolódó egyéb, mégis nagyon fontos folyamatokat. Főszerepet ma a “környezetvédelem” és a “minőségellenőrzés” kapott.

De mielőtt bárki elmélyülhetett volna a környezetvédelem rejtelmeibe, tudáspróbán mérték össze ismereteiket a diákok. Végleges eredményt még nem mondhatok, de egy biztos, volt hibátlan és volt kevésbé jól sikerült dolgozat is.

A környezetvédelemről Szilágyi Eszter, EBK szakértő tartotta meg előadását, aki szó szerint ABC-be szedve mesélt a sokszor egyszerűnek látszó, mégis olykor igen szerteágazó feladatokról, problémákról.

A Minőségellenőrzés laboratóriumában a mérés folyamatát lehetett nyomonkövetni, ill. érdekes kísérletek során szerezni újabb tapasztalatokat (penetráció mérés, termék felismerés, pH mérés, mérleg használat, gázok tulajdonságai, stb.).

Idén ha nem is tálcatűzoltás, de a Tűzoltó laktanya megtekintése még belefért a programba.

Mi következik most?

Az elkészült videókat végignézzük és értékeljük, majd hozzáadjuk a mai két teszt eredményét is a jelenlegi pontokhoz. Így kialakul egy végső sorrend. Az az 5, azaz öt csapat, aki a tabella legelején áll,  fog döntőt játszani december 9-én, és meghatározni a végső sorrendet. Az öt csapat értékes nyereményekre számíthat, a legjobbak pedig megkapják a vándorkupát is.

Ennyi volt?

Azok a csapatok, akik most nem jutnak be a legjobb 5 közé, azok se felejstenek el mindent, hiszen velük is szeretnénk találkozni a döntőn. Egyrészt szurkolhatnak iskolatársaiknak vagy kedvencüknek ill. a közönségjátékban is részt vehetnek. Szeretnénk együtt felidézni az itt töltött időt.

A pontos forgatókönyvvel még jelentkezük egy következő bejegyzésben.

Addig is…

Szeretnénk megköszönni nektek, versenyzőknek, hogy ennyi időt és figyelmet fordítottatok ránk és szorgalmasan készültetek hétről hétre, alkalomról alkalomra. Ami bevalljuk, tényleg nem volt egyszerű dolog. Higgyétek el, hogy már így is nagyon sokat nyertetek. Olyan tudást és tapasztalatot, amit már senki nem vehet el tőletek. Fordítsátok hasznotokra. Szeretnénk megköszönni a kísérő tanároknak a felkészítést és a biztatást. Nekik is igen sok munkájuk rejlik benne.

Leghamarabb kedden (11.22.) várható a végleges eredmény, addig is jó hétvégét és pihenést kíván nektek,

a szervező csapat.

0 replies

Hagyj üzenetet

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.