Mikor álljak neki a feladatoknak?

Szeptember 6-án (csütörtökön) került hivatalosan is meghirdetésre a vetélkedő, méghozzá azzal, hogy felkerültek a világhálóra a jelentkezéshez szükséges leadandó feladatok. Ha már gondolkodtatok azon, hogy indultok a nagy megmérettetésen, valószínűleg megvan a  csapatotok is.

Ha már megnéztétek a feladatokat, láthattátok, hogy különböző témakörök köré csoportosulnak. Van itt Pletykafészek, Brutális kémia, a Kémia fenegyerekei, Rövidre vágva, Igaz vagy hamis?, Kémia számokban, Vissza a helyedre, Furfangos feladatok, Vegyjelszavak – Labirintus a konyhában – Malom –  Számold ki és végül Lángfestés.

Az első hat feladatok feleletválasztós, amit megoldás után a megadott linken be is tudtok pötyögni, csak a csapat nevét és e-mail címét kell hozzá megadnotok. (Ez a formula nekünk segít, hogy gyorsabban ki tudjuk javítani a kérdéssorokat, és hamarabb tudjunk jelezni, melyik 30 csapat jöhet a Dunai Finomítóba az első fordulóra).

A hetedik feladatban sorrendet kell felállítani, a nyolcadik feleadat a furfangos kérdések, ahol a megoldásokat elektronikus úton, pl. szkennelve tudjátok a megadott “MOLVetelkedo@mol.hu” címre küldeni.

A feladatok egy része Google barátunk segítségével, némi kutatómunka árán megoldható, a furfangos kérdéseknél azonban a logikátokat kell használnotok.

Ahogy látjátok, nem kevés a feladat (hiszen csak 30 csapat juthat be és ezért meg kell dolgozni), ezért érdemes akár egymás között szétosztani.

Mikor álljatok neki a feladatoknak?

Ahogy látjátok, a megoldásra két hetetek áll rendelkezésre, amibe két hétvége is beleesik. Ha lehet egy javaslatunk, már MOST érdemes nekiállni. Az soha nem jó, ha kapkodni kell.

Sok sikert!

Beadandó feladatok

0 replies

Hagyj üzenetet

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.