cof

Elstartolt az 1. forduló

2018.10.03. Százhalombatta, Dunai Finomító, Hajnali 8 óra.

Pontban 8-kor megérkezünk ahogyan azt illik. A székek, csapatnevek, nassolni valók, már vártak ránk. A szervezők mindent előkészítettek annak érdekében, hogy minden gördülékenyen menjen a továbbiakban. Amint beléptünk az előadó teremben és kicsit megilletődve elfoglaltuk a helyünket egyből egy hatalmas vászon tárult a szemünk elé, amin persze ilyen korán még nem volt semmi. A szervezők nagyon örültek, hogy ennyi lelkes fiatal szeretné bővíteni ismereteit és megmutatni tudását, hiszen a jövő generációja mi vagyunk.

Elfoglaltuk a helyünket, a tanáraink egy kissé elszigetelve tőlünk, de azért a látótéren belül maradtak. Most már kezdődhet a nagy nap, eljött az első forduló ideje. Először jött egy kis eligazítás, mi a teendő vészhelyzet esetén, aztán Jukka Nuutinen Finomító vezető megnyitó beszéde után Timi ismertette a programokat. Mivel sokan vagyunk, azonnal két csoportot alkotunk és felváltva előadás ill. terepgyakorlat következik.

Kornél a kőolaj eredetéről mesélt, amely kész időutazás volt, bejártuk majdnem az egész világot. Lelkesen, érdeklődően figyeltük az előadás menetét, néhol még kérdezősködtünk is, aminek nagyon örültek a szervezők, hogy ennyire aktívak vagyunk.

A terepgyakorlaton a busszal átszeltük az egész Finomítót, majdnem elvesztünk az utcák tengerében. Mintha egy másik városban lennék, csak az utcáknak itt számuk van. Bubu elmesélte a kőolaj útját, mit honnan-hova, milyen módon lehet szállítani, hogyan tároljuk az anyagokat, és egyáltalán mit jelentenek a tartályokon a számok. A nyolcvanezres tartályoknál nem csak ámultunk, hanem bátran ki is szálltunk és körbenéztünk. Aztán persze jött a legjobb dolog: felmásztunk a tetejére, többünknek a tériszonyát is le kellett küzdenie. Csodás volt a látvány, és végre el tudjuk képzelni az úszótetőt is.

Visszaértünk a színházterembe és újra egyesítjük erőinket. Eljött a nagy idő. Igen, igen. Megkaptuk a tesztet, de nem ijedtünk meg tőle, hanem minden tudásunkat összeszedve nekiálltunk a kidolgozására. A 30 perc elegendőnek bizonyult. Jól sikerült. Na jó, egy kicsit nehéz volt, de hát végül is ez egy verseny. Biztosak vagyunk magunkban. Tuti bejutunk a legjobb 20 csapatba és folytatjuk a versenyt. Találkozunk 3 hét múlva!

A teszteredmények 2018.10.05-én lesznek elérhetőek a weboldalon!

0 replies

Hagyj üzenetet

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.