mileszuj

Mi lesz új a 2016. évi vetélkedőben?

Miért, változik valami?

Igen. Kibővítjük Százhalombatta vonzáskörzetét Érddel és Diósddal, így több iskolában hirdetjük meg a versenyt, több diáknak lehetőséget adva a megmérettetésre.

Nagyobb lesz a verseny, nehezebb lesz bejutni?

Egyrészt igen, másrészt nem lesz lehetetlen, mert egy ügyes húzással több diáknak adunk még egy esélyt. Míg korábban csak 15 csapat jutott be a tematikus fordulókra, most 30 csapat fog bejutni az első fordulóra.

Nem leszünk túl sokan, el fogunk férni?

A 30 csapat csak egy forduló erejéig marad 30, mert a következő fordulóban, a helyszíni szereplés alapján elfeleződnek. A második fordulóra már csak 15 csapat marad.

Mi alapján feleződik el a mezőny?

A nulladik beadandó feladat eredményeként bejutott 30 csapat azonnal értesítést kap a kvalifikációjáról. Mellé a honlapon elérhetővé teszünk egy anyagot, ami az első fordulón a helyszínen elhangzottakkal együtt lesz alapja a visszakérdezésnek. Az első forduló végén, a Dunai Finomítóban egy tesztet ír egyszerre mind a 30 csapat. Ezt mi kijavítjuk és értesítjük azt a 15 csapatot, aki továbbjutott. Tehát érdemes figyelni az oldalra feltöltött információkat segédanyagokat.

Tovább feleződünk?

Jó hír az, hogy nem. A második és harmadik fordulót is a 15 csapat játssza tovább és a döntőbe pedig az az 5 csapat kerül be, akik a három forduló alatt a legtöbb pontot gyűjtik.

0 replies

Hagyj üzenetet

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.