Így jártunk a Dunai Finomítóban…

2016.10.07. Százhalombatta, Dunai Finomító, Hajnali 8 óra.

Időben érkezünk. Úgy tűnik, a szervezők már mindent előkészítettek. A székek, csapatnevek, ajándékok a helyükön, bekészítés rendben, a prezentáció a hálózaton várja jobb sorsát. Láthatóan mindenki tudja a dolgát. Idén kétszer annyian, mint eddig bármikor. Mindez azért, mert idén még több diáknak adtak lehetőséget belekóstolni játékukba. Amit annyira a szívükön viselnek.

Izgatottan foglaljuk el helyeinket, tanáraink kissé hátrébb szintén. Kezdődhet a buli. Sziva Miklós üzemeltetés vezető beszéde után, egy kis eligazítás, mi a teendő vészhelyzet esetén, majd Kornél ismerteti a programot. Mivel sokan vagyunk, azonnal két csoportot alkotunk és felváltva előadás ill. terepgyakorlat következik.

Kornél a kőolaj eredetéről mesél, visszarepít minket az időben, átszelve országhatárokat. A könnyed stílus felbátorít minket és lelkesen kérdezünk, válaszolunk. A terepgyakorlaton a busszal átszeljük az egész Finomítót, majdnem elveszünk az utcák tengerében. Mintha egy másik városban lennék, csak az utcáknak itt számuk van. Bubu elmeséli a kőolaj útját, mit honnan-hova, milyen módon lehet szállítani, hogyan tároljuk az anyagokat, és egyáltalán mit jelentenek a tartályokon a számok. A nyolcvanezres tartályoknál ámulunk, egy húszezresnél viszont ki is szállunk. Felmászunk a tetejére, többünk legyőzi tériszonyát. Csodás a látvány és végre el tudjuk képzelni az úszótetőt is. Visszhangosak vagyunk, de annyira biztosan nem, mint egykor a Tankcsapda.

Visszaérünk a színházterembe és egyesítjük erőinket. Igen, igen. Megkapjuk a tesztet. De nem pánikolunk, hiszen egyrészt készültünk, másrészt nagyon figyeltünk mindkét előadás alatt. Kornél még eligazít, de mi fejben már szinte megoldottuk az első feladatokat. A 30 perc elegendőnyek bizonyul. Jól sikerült. Na jó, egy kicsit nehéz volt, de hát végülis ez egy verseny. Biztosak vagyunk magunkban. Tuti bejutunk a legjobb 15 csapatba és folytatjuk a versenyt.

 

0 replies

Hagyj üzenetet

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.