"Ki tud többet a kőolaj-feldolgozásról?" c. vetélkedő
A verseny célja, hogy a tanulók jobban megismerjék Százhalombatta meghatározó ipari üzemének a működését, felkeltse érdeklődésüket a természettudományok, elsősorban a kémia iránt, továbbtanulásuk során hasznosítsák azokat a kőolajiparra vonatkozó ismereteiket, melyet a vetélkedőre történő felkészülés során szereztek.

Az oldal folyamatos fejlesztés alatt áll. Kérjük türelmét.

Kapcsolattartó:
Huffné Móré Judit
E-mail: jmore@mol.hu
Tel: (70) 373-3874



"Végtelen számú kísérlet sem bizonyíthatja igazamat; egyetlen kísérlet is bizonyíthatja, tévedtem."
Albert Einstein


Kellemes böngészést és jó versenyzést!


Látogatóink száma:

Website counter


A döntő napja...
(az eredeti forgatókönyv szerint)

Eljött a nagy nap. A hosszú kitartó munka / feladatmegoldások után az alábbi csapatok várják a döntőt, a nagy megmérettetést:
Alkimisták [Eötvös]
Aranyos-Olajcseppek [Arany]
KÉM-CSÖVESEK [Eötvös]
Kőolajfinomítók Újratöltve [Arany]
Lithium [Arany]
PetróleumLáma [Eötvös]

[Műsorvezető – Kovács Áron, aki ellent mondva a fizika törvényének az M0-ás leszűkült csőben sem gyorsult fel...]

Tisztelt Közönség! Szeretettel köszöntjük Önöket a nagy élő showban, innen a százhalombattai „Hotel Mentor”-ból, melyben a mai délelőtt eldől, kik lesznek a 2014. évi ”MOLL” zenei verseny a „REFININGsztár” győztesei. Szeptember óta zajlanak a válogatások, négy kemény, „DÚR”va fordulón vagyunk túl, ahol nem egyszer repkedtek a „basszuskulcsok”. Remélem a közönség is „felhangolódott” a koncertekre, és minden féle „felhang” nélkül záródik a mai nap.

24 fiatal zenekar jelentkezett, hogy megmutassa zenei tudását az első selejtező fordulón, de közülük csupán 15 jutott be az élő válogatásokra. Itt mindenkinek számot kellett adni elemi zenei tudásáról, illetve fordulóról fordulóra be kellett mutatniuk mit tanultak a különböző zenetanárok által tartott elméleti és gyakorlati órákon, ahol megismerkedhettek a klasszikus és modern technikákkal, és bemutatót tartottak kézügyességükből is a zenelaborban.

Ma a legjobb 6 trió mutatja be tudását élőben Önök számára. Számot adnak az elmúlt hetekben tanult ismereteikről, de szükségük lesz az improvizációs képességükre is. Mindezt természetesen kotta nélkül. Ma délelőtt végleg kiderül: kié lesz az utolsó „szó”.

Minden másodpercnek, minden tiszta, pontos hangnak nagy jelentősége lesz a mai nap folyamán, mivel ezek egyre közelebb segíthetik a zenekarokat a zenei verseny megnyeréséhez. A csapatokat önkéntes hangadók segítik a verseny során. Rájuk hárul a feladat a hangszerek, kották biztosításában, a versenydalok idejének mérésében.

És most lássuk kik jutottak a mai élő showba, és köszöntsük őket:
Első együttesünk az „Alkimisták” zenekar narancsban, őket követi az „Aranyos-Olajcseppek” lilában, a „KÉM-CSÖVESEK” pirosban, a „Kőolajfinomítók Újratöltve” kékben, a „Lithium” zöldben, és a „PetróleumLáma” sárgában.

Igazán nemes vetélkedés lesz a mai, hiszen most dől el ki az erősebb az arany, vagy az ötvös, aki megmunkálja. Vajon a mindig lágyszívű és rendkívül értékes tudású arany csapatok ma bekeményítenek, és megnehezítik az ötvösök munkáját, vagy az ötvösök tudásuk és szakmai ismereteinek teljes tárházát felvonultatva alakítják, puhítják az aranyat, hogy érme formában a nyakukba akaszthassák. Vajon Ötvös vagy Arany, Arany vagy Ötvös? Ez a mai nap legfontosabb kérdése ???

Mint minden versenyben ma is nagy szerep jut az elfogulatlan, zenei szakértőkből álló zsűrire. Mivel mindannyian abszolút hallással rendelkeznek, felesleges bárminemű segítő közbeéneklés a közönség soraiból. Lássuk kik ők:
Némethné Kovács Márta - énekes, aki bármikor ki tud énekelni akár 95 oktánt. Kedvence bármilyen minőségi zene, természetesen a megfelelő határok között.
Csordás Ervin - a Reform álló csillaga, aki mind zeneileg, mind fizikailag is magasra tette föl a mércét.
Földházi József – etnikai zene szakértő, kedvenc szakterülete A romások. A mai program is az Ő Energia szolgáltatása révén jött létre.
Varga Attila – életműdíjas nyugalmazott karmester, korábban a Dunai Finomító együttesének egészség, biztonság és környezetvédelmi főkolomposa. A zsűri elnöke.
Győri István - a SZISZKI (Széchenyi István Szakközépiskola) zenepedagógusa, a zsűri örökös tagja.

Nem utolsósorban szeretném bemutatni segítőmet, Kornélt, akit nektek nem is kell bemutatnom. [a gyerekek ismerik őt, az első előadást ő tartotta] Ő lesz a segítségemre a feladatok pontos ismertetésében.

Természetesen, mint minden tehetségkutató versenyben a kedves közönségnek is nagy szerepe lesz. Normál díjas SMS-eikkel tájékoztathatják a távolmaradtakat, illetve ritmusos tenyér összeütögetéssel bátoríthatják kedvenceiket az egész műsor alatt.

Mielőtt a döntős zenekarok megkezdik a fellépésüket, Galambos László a verseny főmentora szólna néhány biztató szót a versenyzőkhöz, illetve a megjelent rajongókhoz.

[Galambos László - DS Termelés Százhalombatta MOL vezető - köszönti a vendégeket, a csapatokat, elmondja, miért fontos számunkra ez a verseny.]

A megnyitó szavai után először nézzük meg a válogatásokról készült összeállításunkat.
[Ilyenek voltunk válogatás video – 3 perc]

És most kedves Közönség, kedves csapatok csapjunk a húrok közé! A mai versenyen a zenekaroknak 6 különböző zenei stílusban kell bizonyítaniuk tudásukat, ha szükséges kivágni a magas C”-t.

De mielőtt az első zenei feladatot elkezdenénk, néhány tiszta hang az elhangzott zeneszámok értékeléséről:
[Kornél:]
Minden feladatban el lehet érni valamennyi pontot (ez feladattól függően más és más lehet), a lényeg, hogy az elért pontok alapján a zsűri sorba rendezi a csapatokat. Az első 6 pontot, a második 5-öt, a harmadik 4-et, a negyedik 3-at, az ötödik 2-t és a hatodik 1 pontot kap. Döntetlen esetén, ha van mért idő, az kerül előbbre, aki gyorsabban oldotta meg a feladatot. Azonban, ha az idő adott, nem mérhető külön-külön csapatomként, akkor egyenlő pontszám esetén az azonosan teljesített csapatok ugyanannyi pontot kapnak. Például, ha a második helyen van egyezőség, akkor mindkét csapat (tehát a második és harmadik) 5-5 pontot kap, a negyedik 3at, az ötödik 2t és a hatodik 1 pontot.
De, lesz két olyan feladat, ahol maximálisan 5-5 pont szerezhető, itt nem állítunk fel sorrendet, hanem mindenki a megszerzett pontszámát váltja be lemezekre. Az összegyűjtött lemezek felkerülnek a pontozólapokra.

1. Feladat – Ó mondd, Te kit választanál?... - KVÍZ

Első zenei stílusunk a Rockopera, ahol több rendelkezésre álló kottából kell kiválasztaniuk az adott dalrészlethez illőt. A választás nehéz, mert néha csak félhangokon múlik a tökéletes hangzás.

[Kornél:]
Ebben a feladatban minden csapat egyszerre játszik. Kvíz kérdések kerülnek kivetítésre, a négy lehetséges válasszal, ezek az A,B,C,D. Egyszerű dolgotok lesz, ki kell választanotok a helyes megoldást. 15 másodperc gondolkodási idő után, kérésre a szerintetek jó megoldásnak tűnő megfejtés betűjelét kell felmutatnotok. Minden helyes válasz 1 pontot ér. Az összesen megszerzett pontszámmal kialakuló helyezési sorrend számít, ez alapján osztjuk szét a 6,5,4,3,2,1 pontokat, ill. lemezeket.

2. Feladat – Nem menekülök el... - PERIÓDUSFOGLALÓ

Lassan készülődnek a zenekarok a második produkcióhoz, ahol egy friss, magyar hip-hop, pop slágert kell megfelelően bemutatniuk. Remélem mindenki kellően feltüzelte magát, a következő harcos feladathoz, ahol párbajozniuk kell egymással a koncertturné helyszíneik bővítéséért.

[Kornél:]
A feladat során a csapatoknak a periódusos rendszert kell elfoglalniuk. Minden csapatnak egy kiinduló mezője van. A játék első részében a csapatoknak terjeszkedni kell. Ha a csapat a kérdésre jól válaszol (A, B, C, D kártyák felmutatása), akkor egy általa választott két mezőből álló területegységet elfoglalhat a periódusos rendszerből. A feltett kérdésre mindegyik csapat egyszerre válaszol a kártya felmutatásával. A kérdés megválaszolására 15 másodperc áll rendelkezésre.
Aki jól válaszolt, az lefed egy területegységet. A játék első fele addig zajlik, amíg a csapatok a periódusos rendszer összes mezőjét le nem fedik. A feladat második részében jön a háború. A harc két körből áll. Minden csapat két támadást indíthat. Az a csapat kezdi a támadást, aki a borítékból az 1. sorszámot húzta. A kihívó csapat bármelyik csapatot kihívhatja a harcban. A harc során a válaszadás joga mindig a kihívóé. Ha a kihívó jól válaszol, akkor elveszi a kihívott csapat egy területegységét, azaz két mezőt. Ha rossz a válasz, de a kihívott csapat viszont jól válaszol, akkor a kihívott csapat vehet el egy területet a kihívótól. A játék akkor ér véget, hogyha mind az öt csapatnak megvolt a két indított támadása. A helyezési sorrend a megszerzett területek alapján kerül meghatározásra. Az összesen megszerzett pontszámmal kialakuló helyezési sorrend számít, ez alapján osztjuk szét az 6,5,4,3,2,1 pontokat ill. lemezeket.

3. Feladat Words... – MARADJ TALPON

A versenyző zenekarokra most újabb szereplés vár, ráadásul a nemzetközi zenei piac bekerül a látókörbe. A dal bemutatása során rendkívüli figyelmet kell fordítani a helyes kiejtésre, mert minden betűnek, kiejtett hangnak nagy szerepe lehet az értékelésnél.

[Kornél:]
Ebben a játékban talpon kell maradnotok! A kivetítőn megjelenő kérdésre úgy kell válaszolnotok, hogy a megoldásból néhány betű már segítségetekre szolgál. A megoldásra, a kérdés elhangzását követően 12 másodpercetek van. A jó válasszal mindig annyi pontot szerezhettek, ahányan talpon vagytok. Rossz válasz esetén nem kaptok pontot és egyvalaki ráadásul le is ül közületek. Így a következő körben a jó válasz már csak 2 pontot ér. Viszont, ha újból jó megoldást adtok, a korábban leült játékos újból talpra állhat. Az a játékos aki leül, továbbra is segíthet csapatának megtalálni a jó választ. Vigyázzatok, ha mind a három játékosotok leült, a csapat a következő körben 0 pontot kap, viszont jó válasz esetén 1 játékos újra felállhat, amivel folytathatja a játékot. Az kezdi a játékot, aki a számos borítékból az elsőt húzza.
Minden jó válasz annyit ér, ahányan talpon vannak éppen. Az összesen megszerzett pontszámmal kialakuló helyezési sorrend számít, ez alapján osztjuk szét a 6,5,4,3,2,1 pontokat ill. lemezeket.

SZÜNET

Három szereplésen vagyunk túl, a zenekaroknak szükségük van egy kis pihenésre, feltöltődésre. Természetesen, mint minden műsorban itt is helyet kell biztosítani a szponzorainknak, így rövid szünetet tartunk. Addig fáradjanak ki a büfébe felfrissülés céljából. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az asztalokon, falakon termékmegjelenítések találhatók!
Kíváncsiak vagyunk azonban a közönség zenei tudására is. A rendezvényszervezők által kiadott kottákat mindenki saját tudása szerint tanulmányozza, és egészítse ki a megfelelő hangokkal. Az ”abszolút hallású” versenyzők között értékes ajándékokat, illetve hangjegyeket sorsolunk ki a Tavaszi Macskazenei Fesztiválra.

Folytatódjék tovább a nagy zenei verseny a ”REFININGsztár”. A színpadot kollégáink már be is rendezték a következő zenés megmérettetéshez. Nézzük ki lesz a következő híres előadó, akinek slágerét kell eljátszani.

4. Feladat - Neked könnyű lehet... - KÉPKIRAKÓ

A zenekarok az élő válogatások során bejárhatták a mai verseny helyszínét, és környékét. A következőkben szükségük lesz kiváló memóriájukra, és képzelőerejükre a dalhoz készítendő videoklipek helyszínének, és jellegzetességeinek kiválasztásához, kapcsolódva a dal címéhez.

[Kornél:]
Minden csapatból egy játékos húz egy számjegyet rejtő kártyát 1-től 6-ig, majd a kihúzott számjeggyel megegyező számú dobozt odaviszi az asztalához. A dobozban egy, a tematikus fordulók helyszínein készített, szétdarabolt kép található. A dobozt csak a versenybíró rajtjelére nyithatjátok ki. A feladat első része: ki kell raknotok a képet. Erre 2 perc áll rendelkezésetekre. A képet az asztalotok mellett felállított flipchartra/prezentációs táblára rajzolt keretbe kell illeszteni. A darabok felragasztására a táblánál található gyurmaragasztót használjátok. Figyelem! A két perc alatt a kép alá fel kell írnotok azt is, mit ábrázol ill. hol készült a kép. A kivetítőn indul a visszaszámlálás.
A feladat második részében három további kérdésre kell helyesen megfelelnetek. Ezek a kérdések a képpel kapcsolatosak, melyek elhangzottak valamelyik tematikus fordulón. A kérdés végiggondolására 30 másodperc áll a rendelkezésetekre.
Ellentétben az előző feladatok pontozásával, itt nem állítunk fel sorrendet, hanem minden megszerzett pont egy-egy lemezt ér.

5. Feladat - Hogyan mondjam el Neked?... – DF SZERETLEK

A csaták hevéből felvértezve, máris kezdődhet a következő zenekari bemutatkozás, ahol a magyar ikonok közül Presser Gábor dalaiból kell egyet interpretálniuk. A versenyző csapatoknak az elhangzott dalszöveget a lehető legpontosabban kell tolmácsolniuk saját csapattársaik és a közönség felé.

[Kornél:]
A csapatnak egy adott szöveget kell minél pontosabban visszaadni. Az első csapattag felolvassa a szöveget a másodiknak (miközben a harmadik tag kimegy a teremből és nem hallja). Ezután a második versenyző a hallottakat megpróbálja visszamondani az időközben visszatért harmadik tagnak. Az utolsó versenyző pedig elmondja a történetet a zsűrinek. A szövegben 5 szó meg van jelölve (ezt egyelőre csak a zsűri ismeri), amit vissza kell adni. A csapat annyi pontot gyűjt, ahány elrejtett szót vissza tud mondani. A megadott szöveg visszamondására 1 perc áll rendelkezésre.
A csapatok sorrendjét a húzott sorszám határozza meg. Most pedig minden csapatból kérem a harmadik embert, hagyják el a termet, most. 5 szót kell kitalálni, annyi pontot kapnak, ahány szót kitalálnak, ill. visszamond a harmadik csapattag. Ellentétben az előző feladatok pontozásával, itt sem állítunk fel sorrendet, hanem minden megszerzett pont egy-egy lemezt ér.

6. Feladat - Ha én gazdag lennék?... - OLAJMÁGNÁS

És most következzen a mai zenei tehetségkutatónk utolsó közös száma. A nagy örökzöldek közül jöjjön egy jól ismert dal, melyet a csapatok egyszerre mutatnak be. Minden zenekar működésének elengedhetetlen feltétele a biztos anyagi háttér, ezért a versenyző trióknak a feladatok között meg kell teremteniük a koncertturnéhoz szükséges pénzösszeget. Lássuk tehát, hogyan fektetik be zenei tőkéjüket a zenekar felvirágoztatásában.

[Kornél:]
A feladat során a csapatoknak 6 körön keresztül kell a saját olajipari ellátási láncukat optimalizálni. Vásárolni kell fúrótornyot, tartályparkot, üzemeket, és töltőállomásokat annak érdekében, hogy a befektető csapat minél nagyobb bevétlere tegyen szert. Minden csapatnak minden körben 50 Mollár kiinduló pénze van. Minden körben ebből vonódik le a megvásárolt eszközök értéke, ill. adódik hozzá az az összeg, amit az adott eszköz megvásárlásával realizálni lehet. A következő körben elköthető összeg az előző fordulóban megszerezett kiadásokból, bevételből, ill. az újból megkapott 50 Mollárból áll. Ez az elkölthető Mollár a zöld színű négyzetekben kerül feltűntetésre, amelyet csak a játékosok látnak. A játék során a kitermelő egységből, a tartályokból, üzemekből, ill. töltőállomásból is egy minimálisan meghatározott mennyiséget meg kell vásárolni, de ezt a mennyiséget meg is lehet haladni. Fontos, hogy minden fordulóban csak a vastag pirossal megadott készlet erejéig lehet vásárolni az adott eszközökből. Amennyiben ezt a csapat túlhaladja, a táblázat ill. a segítő figyelmezteti, hogy javítson. Az egyes létesítményeknek különböző az ára, amely a létesítmény mellett kerül feltüntetésre pirossal, és ezzel együtt eltérő ezek bevétele is, amely zöld színnel látható. Érdemes jól megfontolni, hogy mit és mikor vásárolunk meg. A játék értékelése az elért bevétel nagysága alapján történik. Az idő fontos, egy-egy fordulóban két perc alatt kell eldöntenie a csapatoknak, hogy miből és mennyit vásárolnak.
A bevételek alapján kerül sor a helyezések meghatározására. Az összesen megszerzett bevétellel kialakuló helyezési sorrend számít, ez alapján osztjuk szét a 6,5,4,3,2,1 pontokat ill. lemezeket. A bevételek összesítése után a zsűri elmondja ki mennyi pontot, ill. lemezt szerzett. A lemezek felkerülnek az eredményjelző flipchartra.

A zsűri visszavonul

Ezennel véget ért a nagy zenei tehetségkutató a ”REFININGsztár” mai versenye. Számos remek zenei bemutatót, versenydalt láthattunk. Amíg a kapott pontok számlálása zajlik, addig ismertetnénk a közönség feladatok megoldásait, illetve a díjazottakat.

A nézői feladatok nyerteseit kiszólítjuk a színpadhoz, ahol megkapják az ajándékukat. 3 féle játékban 5-5 győztest sorsoltunk.

A zsűri pontszámlálása közben kiderül, hogy a 4. helyen holtverseny alakult ki, ezért egy tippelős játékkal szétlövés történt.

Eredményhirdetés

Mielőtt az eredményhirdetésre sor kerülne, megkérném a Tisztelt Zenei Zsűrit, értékelje a ma látottakat, illetve hallottakat:

[A zsűritagok beszélnek röviden, kiemelve a tudást, a tiszta hangzást,...]

Igen-igen, most kaptam az információt: MEGVANNAK AZ EREDMÉNYEK!!!

Először is, nem szabad elfeledkeznünk azokról az együttesekről, akik ugyan nem jutottak be az élő showba, de erejüket nem kímélve részt vettek az élő válogatásokon. Szóljon nekik a zeneszerető nézők üdvözlete, és fogadják szeretettel az apróbb mentori felajánlásokat.

[Ajándékok átadása a 9 nem döntős csapatnak – A díjakat, ajándékokat Galambos László adja át. – 4.000 Ft értékű ajándékutalvány]

7. A kőolaj mesterei [Kőrösi]
7. Olajfalók [Eötvös]
7. Nitrogén [Eötvös]
10. H2O csapata [Kőrösi]
11. KEROZIN [Ráckeresztúr/Petőfi]
12. Bányászok [Kőrösi]
13. SZLOP [Kőrösi]
14. Olajsokkoló [Arany]
15. Kölkök [Arany]

Annak a 9 csapatnak is szeretnénk apró ajándékkal kedveskedni, akik ugyan nem jutottak be a tematikus fordulókba, de a selejtezőn részt vettek és nagy harcban maradtak le a lehetőségről...

Endoterm folyamat [1-es]
Kadmiumok [Eötvös]
Alkimisták [Kőrösi]
TRIOXID [Kőrösi]
Kő O. Lajos [Arany]
Olajmunkások [Eötvös]
Wolframok [Eötvös]
KoMOLytalanok [Kőrösi]
Benzolgyűrűk ura [Kőrösi]

Mindenki tudja, hogy a zenekarok eredményei nagyban köszönhetőek az őket felkészítő zene és énektanároknak. Speciális szaktudásuk nélkül egyik együttes sem lehetett volna ilyen sikeres. Felkérem a felkészítő tanárokat fáradjanak a színpadra.

Adorjánné Káldi Boglárka [Arany]
Élő Márta [Kőrösi]
Király Emőke [Eötvös]
Simon Judit [Ráckeresztúr/Petőfi]

Természetesen nem szabad elfeledkezni a zeneiskolákról sem, ahol a megfelelő szakmai háttér és tárgyi eszközök biztosításával lehetővé tették a zenekarok felkészülését. Felkérem az általános iskolák képviselőit lépjenek a porondra.

Százhalombatta:
• Arany János Általános Iskola és Gimnázium
• Eötvös Loránd Általános Iskola
• Kőrösi Csoma Sándor Általános és Alapfokú Művészeti Iskola

Ráckeresztúr:
• Petőfi Sándor Általános Iskola

És most jöjjenek a ”REFININGsztár” tehetségkutató verseny helyezettjei:
Hatodik helyezést ér el a mai zenei estén az Alkimisták” csapat. Tudásuk és képességük alapján méltó helyük volt az élő showban, de ma nem ők nyújtották a legemlékezetesebb alakítást. Nyereményük fejenként 10.000 Ft értékű Campona utalvány, melyet Galambos László ad át.

Remek megoldásokat láthattunk tőlük, de a szavazatok alapján ma ötödik helyezést ért el a ”PetróleumLáma” csapat. Nyereményük fejenként 10.000 Ft értékű Campona utalvány.

Negyedik helyen végzett a ”KÉM-Csövesek” csapat. Gyönyörű teljesítmény ebben a zenei mezőnyben ilyen élvezetes előadásokat nyújtani, de a dobogóhoz ez ma kevés volt. Nyereményük fejenként 20.000 Ft értékű Campona utalvány.

A mai zenei tehetségkutató versenyünk harmadik helyezettje, egyben bronz érmese a ”Líthium” csapat. A kemény és kitartó gyakorlásnak meglett az eredménye, a ”REFININGsztár” speciális érmével és a velejáró ajándékkal lesznek gazdagabbak. Nyereményük fejenként 30.000 Ft értékű Campona utalvány.

A ma fellépett zenekarok közül a produkciókban nyújtott teljesítménye alapján ezüstérmes a ”Aranyos-Olajcseppek” csapat. Csupán pár hangjegyen múlott a dicsőség, de remek teljesítmény volt ez is egy ilyen erős mezőnyben. Nyereményük fejenként 40.000 Ft értékű Campona utalvány.

És most következik az a csapat, aki egész nap nyújtott remek zenei teljesítményével elnyerte a zsűri által adható pontokból a maximumot, akik heteken át készülve, folyamatosan próbálva, ma a legjobb formájukat hozva elvarázsolták a nézőket, akik megmutatták mennyi minden zenei területen képesek megállni helyüket és emellett végig a zsűri kritikáját is felhasználva képesek voltak fordulóról fordulóra megújulni. A mai élő show és a zenei tehetségkutató verseny döntő nyertese…, és egyben a ”REFINING sztárja” a ”Kőolajfinomítók Újratöltve” csapat. Méltán foglalhatják el helyüket a színpadra állított dobogó legfelső fokán. Nyereményük fejenként 50.000 Ft értékű Campona utalvány. Emellett megkapják a ”Ki tud többet a kőolaj-feldolgozásról?” c. vetélkedő vándorkupáját, melyet az elkövetkező két évben saját iskolai próbatermükben őrizhetnek.



Ezzel véget ért a ”REFININGsztár” élő showja. A műsor szerkesztői részéről Galambos László a rendezvény főmentora lép a zenekarok és nézők elé a záróbeszéd megtartására.

Akik még éreznek magukban erőt, fáradjanak a Hotel Mentor előterébe, ahol közösen részt vehetnek a zenei vetélkedő afterpartiján. Itt lehetőség nyílik az újdonsült sztárokkal egy kis beszélgetésre, autogramgyűjtésre. Megköszönve megtisztelő figyelmüket búcsúzik Önöktől a ”REFININGsztár” mai műsorvezetője. Viszontlátásra és viszonthallásra két év múlva.

De még mielőtt elkezdődik az ebéd, még 1 perc türelmet szeretnék kérni... [Záró 1 perces prezi - stáblista]

>> Képgaléria
© 2010. "Ki tud többet a kőolaj-feldolgozásról?" c. vetélkedő hivatalos honlapja, Százhalombatta MOL Dunai Finomító - Minden jog fenntartva

A versennyel kapcsolatos kérdésekben a következő címre írhat: MOLVetelkedo@mol.hu.