"Ki tud többet a kőolajfeldolgozásról" vetélkedő
A verseny célja, hogy a tanulók jobban megismerjék Százhalombatta meghatározó ipari üzemének a működését, felkeltse érdeklődésüket a természettudományok, első-sorban a kémia iránt, továbbtanulásuk során hasz-nosítsák azokat a kőolaj-iparra vonatkozó ismerete-iket, melyet a vetélkedőre történő felkészülés során szereztek.

Az oldal folyamatos fejlesztés alatt áll. Kérjük türelmét.

Kapcsolattartó:
Bábikné Gyovai Anita
E-mail: ababikne@mol.hu
Tel: (70) 373-6644



"Végtelen számú kísérlet sem bizonyíthatja igaza-mat; egyetlen kísérlet is bizonyíthatja, tévedtem."
Albert Einstein

Kellemes böngészést és jó versenyzést!

Hírek, aktualitások
Összefoglaló a döntőről...
2010. december 28.

December 17-én pénteken sor került a várva várt döntőre. Óriási küzdelemben alakult ki a végső sorrend. Itt már mindenki Képgaléria...nyertes volt, hisz nem kis ajándékokkal lettek gazdagabbak a versenyzők, de az a tíz csapat sem maradt ki az ajándékozásból, akik lelkiismeretesen végigjátszották a vetélkedőt, de nem jutotttak a legjobb 5 csapat közé.

A végső sorrend nagyon szoros állás mellett alakult ki:

1. Katalitikus Paraffin Mentesítők (Arany),
2. Molaj (1-es)
3. Olajfalók (Eötvös),
4. Einsteiniumok (Eötvös),
5. Kőolajkutatók (Arany) csapata.

Ezúton gratulálunk nektek!

Ha újra végig akarjátok élni a döntő legszebb pillanatait, feladatait, megnézni a képgalériát vagy újraolvasni a "királyos" mesénket, kattintsatok a "Döntő" menüpontra.


Hamarosan itt a döntő - tudnivalók
2010. december 14.

December 17-én (pénteken) kerül megrendezésre a DÖNTŐ! Néhány fontos tudnivaló!

Az öt döntőbe jutott csapat hozzátartozóit is szívesen látjuk a döntőn, őket fejenkét öt hozzátartozó (szülő/családtag/barát, stb.) kísérhet el, de előzetes jelentkezéshez kötött. Kérem a döntős csapattagokat, hogy efajta igényüket a tanár néniknél jelezzék, legkésőbb szerda délelőtt. A hozzátartozók szintén be tudnak jutni busszal, a csoportos bejutáshoz, beléptetéshez viszont szükség van a névsor mellett a felnőttek személyigazolvány számára. Ezt is kérlek adjátok meg a tanár néniknek!

Az 5 döntős csapat mellett természetesen visszavárjuk - nem csak szurkolóknak - a döntőbe nem jutott 10 csapatot is.

A meghívottak közé tartoznak a kreatív pályázatunkra filmmel vagy grafikával induló diákok is. Őket is várjuk nagy szeretettel:
Vida Belián, Ihász levente, Gergelyfy Zsófia, Váncza Ivett, Szilágyi Emese, Régi Norbert, Mongyi Tamás, Zsovák Gergő, Varga Laura, Tóth Lídia, Vörösmarty Petra (Arany) és Mihó Dániel (Eötvös).

A buszok december 17-én reggel 9:00 órakor indulnak a SOHO elől, ugyanúgy mint korábban a helyi fordulók során. Busszal azok jönnek, akik lejelentkeztek a tanár néniknél, és rajta vannak a listán (felnőttek szig. számmal). A vetélkedő 9:30-kor kezdődik, az eredményhirdetésre délben kerül sor. Ezt követően mindenkit szeretettel várunk egy büféebédre, az ellátásról gondoskodunk. Aki busszal érkezett, az az ebéd után is busszal tud visszajutnia városba.

Mindenkit várunk szeretettel!


Helyesbítés - Megváltozott a sorrend a 12. - 13. és 14. hely között
2010. december 14.

Alább említett okok miatt kijavítottuk az Apoláris Molekulák marketing dolgozatát, ahol a csapat 8 pontot szerzett. Így két hellyel előrébb kerültek, ezzel megváltoztatták a végén a sorrendet. Így a végső eredmény: 12. Apoláris Molekulák, 13. Sztármolekulák, 14. Olajszakértők és a 15. Kerozin csapata.
A kellemetlenségért még egyszer elnézést kérünk.


Helyesbítés
2010. december 12.

A korábban jelzett technikai probléma miatt - a 3. beadandó menü alatt igen, de december 6-i hírnél nem jó beküldési cím került fel az oldalunkra - az Apoláris Molekulák csapatának marketing dolgozata nem érkezett meg, annak ellenére, hogy ők időben küldték, csak nem jó helyre. Ígéretemhez híven kijavítjuk utólag a dolgozatot és ez alapján korrigálni fogjuk a végső pontszámokat. A maximálisan adható 15 pont ugyan nem lett volna elég a döntőbe jutáshoz, de valószínűleg ezzel a pontszámmal jó néhány hellyel előrébb kerülnek. Javítást követően ezt a korrekciót természetesen elvégezzük, és még egyszer elnézést kérünk a kellemetlenségekért.


Megszületett az eredmény - melyik 5 csapat jutott a döntőbe
2010. december 9. 23:30

Kedves Versengő csapatok!

Engedjetek meg elöljáróban néhány mondatot. Két hónapja nyúzunk benneteket nehezebbnél nehezebb feladatokkal, és Ti álltátok a sarat. Megírtátok a nem túl könnyű válogató tesztet, 67 csapatból jutottatok be a legjobb 15 közé. Részt vettetek a három helyi fordulón, hallgattátok az előadásokat a bányászattól, a finomításon át, a szállításig, felölelve a marketing témakörét is. A terepgyakorlatokon elmélyítették az ismereteket, majd a következő alkalmakkor teszt formájában be is számoltatok a tudásotokról. Kitartással, szorgalommal írtátok a beadandó feladatokat. megküzdöttetek a lovászi olajmező felkutatásával, böngésztétek a netet, bújtátok a könyveket. Ez nem volt elég, ellátási vezetőként addig ütemeztétek az egyes termékek gyártását - egy igen komoly számítási példán keresztül -, mígnem egészen szép kis profitra tettek szert. Miután az "energia" tudói lettetek, megmutattátok, hogy megállnátok a helyeteket mint marketing szakemberek is. Jobbnál jobb ötleteket dolgoztatok ki. Néhányan majdnem meg is győztetek minket, azon kaptuk magunkat, hogy indulunk vásárolni...

Egy szó mint száz, az egész szervező csapat nevében szeretném megköszönni munkátokat, és megdícsérni mindannyiótokat a hihetelen teljesítményetekért.

Sajnos a mai nap tíz csapatnak befejeződött a verseny, öt viszont további "megpróbáltatásoknak" lesz kitéve. Az öt csapat aki bejutott a döntőbe:
az Einsteiniumok (Eötvös), az Olajfalók (Eötvös), a Katalitikus Paraffin Mentesítők (Arany), a Kőolajkutatók (Arany) és a Molaj (1-es) csapata. Ezúton gratulálunk nektek!

Nagyon nagy küzdelem volt a végén, főleg az 5. helyért szállt ringbe több csapat, hihetetlen hajrában 3 pont különbséggel maradt le a Fekete Arany (Kőrösi) , ill 3,5 ponttal az Aszfalt de nem betyár (1-es) csapata a döntőről. 100 pont felett teljesített még az Ionok (Kőrösi), a "Hét nővér" (1-es), az Ameríciumok (Eötvös) és a Protonellák (Arany) csapata is.
A 7. osztályos csapatokat külön dícséret illeti - Fekete Arany (Kőrösi), "Hét nővér" (1-es) és az Olajszakértők (Eötvös), akik ugyan kevesebb ismeratanyaggal rendelkezve de megmutatták, hogy helyük van a vetélkedőn.

Alább láthatjátok a végső sorrendet:

Helyezés Csapatnév Iskola Összes pontszám
1. Einsteiniumok Eötvös 122,5
2. Olajfalók Eötvös 122
3. Katalitikus Paraffin Mentesítők Arany 120
4. Kőolajkutatók Arany 118
5. Molaj 1-es 110
6. Fekete Arany Kőrösi 107
7. Aszfalt de nem betyár 1-es 106,5
8. Ionok Kőrösi 104
9. "Hét nővér" 1-es 102
10. Americiumok Eötvös 101,5
11. Protonellák Arany 100
12. Sztármolekulák Kőrösi 90,5
13. Olajszakértők Eötvös 90
14. Apoláris molekulák Arany 89,5
15. Kerozin Kőrösi 87


Figyeljétek továbbra is a honlapot, mert a DÖNTŐ-vel kapcsolatos minden fontos információt itt teszünk közzé. Elismerésünk jeléül szeretnénk megjutalmazni a végső küzdelembe nem jutott 10 csapatot is, ill. a meghirdetett kreatív feladatra beküldött film/logó készítőit, ezért őket is szeretettel meghívjuk és várjuk a döntőre, mely december 17-én (pénteken) kerül megrendezésre a Dunai finomító színháztermében. A döntőre az öt csapat közeli hozzátartozói is eljöhetnek (max. 4 fő), ezek listáját a tanár nénik fogják gyűjteni (felnőtteknél név és személyi ig. szám szükséges a beléptetéshez). Ugyanúgy buszok fognak indulni a megadott időben, igény szerint több. De az erről szóló részletes leírást hamarosan közöljük.

Még egyszer gratulálunk minden csapatnak!
A szervezők


A 3. forduló tesztjét kijavítottuk!
2010. december 8.

Volt egy kis kavarodás az utolsó beadandókkal kapcsolatban, ugyanis a "télapó" megzavart benneteket, mert nem jó e-mail címet írt, amire küldhettétek az anyagokat (természetesen nem a battanet.hu hanem a mol.hu volt a jó). Ezért most kér elnézést tőletek. Ugyanakkor időben megérkezett mindenki beadandója.

A tesztet kijavítottuk, annak megoldása és eredménye is felkerült a megfelelő oldalakra. Az energiás feladat és a marketinges beadandókat most javítjuk, amivel 15+15 pont szerezhető még. Legyetek türelemmel, igyekszünk.


Ma éjfélkor lejár a határidő!!!
2010. december 6.

Ne feledjétek, ma - december 6-án, hétfőn - éjféljkor lejár mind a teszt mind a beadandó feladat leadási határideje.

A feladatokat a következő címre küldjétek: MOLVetelkedo@battanet.hu

Ígérem, igyekezni fogunk a javítással, hogy az eredmények minél hamarabb felkerüljen az eredményoldalra és megtudjátok, kik jutnak a döntőbe.

Ajándékokkal teli szép napot mindenkinek!


Túl vagyunk a 3. fordulón
2010. november 26.

Képgaléria...A harmaik fordulón Kolozár Andrea (Ár és marketing vezető) tartott előadást a "Termékkereskedelem, termékek felhasználása" témában, majd röviden Kozma Ottó ismertette a vörösiszappal kapcsoaltos tudnivalókat, és az az mögött bújó félelmeket.
Ezt követően laborgyakorlaton vettek részt a diákok, kipróbálhatták a sűrűségmérést, fel kellett ismerniük a különböző termékeket és egyéb érdekes dologra kaptak választ, majd jutalmul mindenki gyertyát meríthetett magának. Ezt már csak a közúti töltő meglátogatása követett. A harmadik fordulóról készült képeket a képgalériában megtaláljátok.

Az előadásról a segédanyagokat a segédanyagok menü alatt, a részletes beadandó feladatot pedig a megadott linken találjátok.

Az eddig elért eredményeket az eredmények menü alatt találhatjátok.


Lejárt a "Kreatív feladat" beadási határideje
2010. november 24.

Szép számmal érkezett film és logo/szlogen a meghirdetett "kreatív" pályázatunkra. Most folyik az értékelés, eredményhirdetés szintén a döntőn, december 17-én várható. A díjazottakat előzetesen értesítjük.


A 2. forduló beadandóinak eredménye
2010. november 24.

Eredmények... Megtörtént a 2. forduló számításos beadandó feladatának kiértékelése. Ennek eredményét a "Beadandó - Forduló 2." menü alján találjátok. Meg kell jegyezni, hogy nagyon ügyesek voltatok, dícséret jár mindenkinek.
Ezek alapján az épp aktuális eredményeket az "Összesített eredmények" menü alatt találjátok.



3. forduló - november 25. (csütörtök)
2010. november 23.

Tudnivalók a 3. fordulóról:
Időpont: november 25. (csütörtök), helyszín: Dunai Finomító

Csütörtök reggel 7:45-kor indul a busz a SOHO elől, ami behozza a diákokat és iskolánként egy kísérő tanárt a Finomítóba. Kérlek benneteket, hogy időben legyetek ott, mert fontos hogy a programot időben el tudjuk kezdeni.
Amit hozzatok magatokkal: jegyzetfüzet és toll!
Lehetőség szerint kényelmes öltözet és cipő legyen rajtatok.

A harmadik forduló témája a "Termék kereskedelem, termékek felhasználása" lesz. Ez a téma köré fog kapcsolódni az előadás, majd az azt követő laborgyakorlat.
Részletes program




Eredmények az 1. forduló után
2010. november 15.

Megtörtént az 1. forduló beadandó feladatok és a 20 kérdéses teszt értékelése. Ezek alapján az épp aktuális eredményeket az "Összesített eredmények" menü alatt találjátok.
Akit érdekel a tesztfeladatok megoldása és a beadandó részletes értékelése, az látogasson el a "Beadandó - forduló 1" menü aljára.

Közben ne feledjétek, a második forduló számításos példájának megoldását november 22. (hétfő) éjfélig kell beadnotok!


Túl vagyunk a 2. fordulón
2010. november 12.

Képgaléria...A második fordulón Krutek Tímea (Technológiai Főmérnökség Production Excellence) tartott előadást a "Kőolajfeldolgozás" témában.
Ezt követően a terepgyakorlaton Láttunk atmoszférikus desztilláló tornyot, megnéztük a Krakk üzem műszertermét, a porleválasztót, majd a hulladékudvarban gyönyörködhettünk.A kirándulásról készült képeket a képgalériában megtaláljátok.

Az előadásról a segédanyagokat a segédanyagok menü alatt, a részletes beadandó feladatot pedig a megadott linken találjátok.

Figyeljétek a weboldalt, mert az első beadandó feladat és teszt eredményei következő hét közepén felkerülnek az eredmények menü alá.


2. forduló - november 12. (péntek)
2010. november 9.

Tudnivalók az 2. fordulóról:
Időpont: november 12. (péntek), helyszín: Dunai Finomító

Pénteken reggel 7:45-kor indul a busz a SOHO elől, ami behozza a diákokat és iskolánként egy kísérő tanárt a Finomítóba. Kérlek benneteket, hogy időben legyetek ott, mert fontos hogy a programot időben el tudjuk kezdeni.
Amit hozzatok magatokkal: jegyzetfüzet és toll!
Lehetőség szerint kényelmes öltözet és cipő legyen rajtatok.

A második forduló témája a "Kőolajfeldolgozás" lesz. Ez a téma köré fog kapcsolódni az előadás, majd az azt követő terepgyakorlat. Az előadáson érdemes jól figyelmi, mert a következő alkalommal teszt formájában visszakérdezzük. Lesz továbbá egy beadandó feladat is, amit majd az előadás után ismertetünk, aminek a megoldására 10 nap fog rendelkezésetekre állni.
Részletes program

Ne feldjétek, az első forduló beadandó feladatának határideje november 11. (csütörtök) éjfél!

Mindenkinek további jó felkészülést!


Kreatív feladat
2010. november 4.

Ne feldjétek, aki nem jutott be a 15 vetélkedő csapat közé, annak is van lehetősége megmutatni ügyességét, méghozzá a kreatív feladatok kapcsán.

Reklámfilmkészítés, Grafika/logo/szlogen tervezés

Még van egy kis időtök, de akár még most is neki lehet ugorni a feladatoknak ha kedvet éreztek hozzá.

Beadási határidő: 2010. november 22.


Túl vagyunk az 1. fordulón
2010. október 29.

Képgaléria...Nagy örömünkre szolgált, hogy vendégül láthattuk a válogatón továbbjutott 15 legjobb csapatot a Dunai Finomítóban. Azt hiszem bátran mondhatjuk, hogy egy igazán színvonalas és érdekes előadást hallhattunk Holoda Attila (MOL eurázsiai kutatás-termelés igazgató) úr tolmácsolásában a "Kőolalkutatás, kitermelés és szállítás" témában.
Ezt követően a terepgyakorlaton az Adria szivattyúállomáson Marcsa Péter és kollégái vezetésével láthattuk a vezérlőtermet, a labort és győződhettünk meg arról, hogy a csőgörénytől nem is kell félni.A kirándulásról készült képeket a képgalériában megtaláljátok.

Az előadásról a segédanyagokat a segédanyagok menü alatt, a részletes beadandó feladatot pedig a megadott linken találjátok.

Van két további változás a vetélkedővel kapcsolatban. A november 26-ra péntekre meghirdetett 3. fordulót egy nappal előrehoztuk, így az november 25-én csütörtökön kerül megrendezésre. A döntő helyszíne is változik, a rendezvényközpont helyett a Dunai Finomító színházterme ad otthon a végső megmérettetésnek.


1. forduló - október 29. (péntek)
2010. október 22.

Tudnivalók az 1. fordulóról:
Időpont: október 29. (péntek), helyszín: Dunai Finomító

Pénteken reggel 7:45-kor indul a busz a SOHO elől, ami behozza a diákokat és iskolánként egy kísérő tanárt a Finomítóba. Kérlek benneteket, hogy időben legyetek ott, mert fontos hogy a programot időben el tudjuk kezdeni.
Amit hozzatok magatokkal: jegyzetfüzet és toll!

Az első forduló témája a "Kőolaj kutatás, kitermelés, szállítás" lesz. Ez a téma köré fog kapcsolódni az előadás, majd az azt követő terepgyakorlat. Az előadáson érdemes jól figyelmi, mert a következő alkalommal teszt formájában visszakérdezzük. Lesz továbbá egy beadandó feladat is, amit majd az előadás után ismertetünk, aminek a megoldására 10 nap fog rendelkezésetekre állni.
Részletes program

Mindenkinek további jó felkészülést!


Beadandó feladat - megoldások
2010. október 22.

Az alábbi linkre kattintva megnézhetitek a feladatok megoldásait. Érdemes átolvasni, meglátjátok mire gondoltunk. Reméljük sokat tanultatok belőle.

Megoldás (.pdf)    Megoldás (.doc)


A legjobb 15 csapat, akik továbbjutottak...
2010. október 18.

Kedves versenyző csapatok!

Kijavítottuk a beérkezett dolgozatokat (67 db) és ennek eredményeképpen eldőlt, hogy ki az a 15 csapat, aki továbbléphet és részt vehet a további, a Dunai Finómítóban megrendezett "tematikus" fordulókon. Bevalljuk, hogy nem voltak könnyűek a kérdések, sok utánajárást igényelt, melyet a csapatok több kevesebb energiával de megoldottak.

Mint az tudjátok a versenyt a négy százhalombattai és egy ercsi iskolában hirdettük meg. Mivel az ercsi Eötvös iskola időközben visszalépett, így három hely felszabadult. Úgy döntöttünk, hogy miután felállítottuk az iskolák szerinti sorrendet, és eldőlt ki a három legjobb csapat iskolánként, a maradék 55 csapat együttes eredmményéből az abszolút sorrend alapján a további legjobb hármat is beválogattuk a versenybe. Ez alapján egy-egy további csapat bejutott még az Arany, az Eötvös és a Kőrösi iskolából. Az eredményeket itt találjátok:

1-es sz. Ált. Iskola:
1.Molaj Urbán Zsuzsanna Bánkúti MarcellLeveles Borbála8.a
2. "Hét nővér" Versits EdinaTehenics AnnaTauber Boglárka7.b
3. Aszfalt, de nem betyár Szép LinettBálint PéterAsztalos Tamás8.a


Arany J. Ált. Iskola és Gimnázium:
1.Kőolajkutatók Molnár Nikoletta Lovas BrúnóTóth Lídia Anna8.b
2. Katalitikus Paraffin Mentesítők Dávida Szabina AdriennMolnár Anna ZsófiaSzokolai Csenge8.b
3. Apoláris molekulák Bálint AnnaPapp RichárdUjcz Mihály8.b
+ Protonellák Tringel AdriennVarga LauraSzabácsik Andrea8.b


Eötvös L. Ált. Iskola:
1.Olajfalók Huff Lilla Laknerfy EszterRipszám Emese8.b
2. Olajszakértők Berecki KonrádPáhn AdélTuri Orsolya7.b
3. Americiumok Nguyen Anh TuanKoncsár GergelyBalázs Tamás8.a
+ Einsteiniumok Pozsgai ZsófiaPogány JohannaKpodo-Tay Francisco8.


Kőrösi Cs. S. Ált. Iskola:
1.Fekete Arany Szabó Krisztina Szendefi EtelkaVarga Dorina7.b
2. Sztármolekulák Szelezsán AnettRitter AlexandraCziklin Cintia8.a
3. Kerozin Endrei LíviaGáspár CsengeMajercsik Viktória8.a
+ Ionok Alpek BenceNagy AnitaSzűcs Rebeka8.a

Ezen túlmenően szeretnénk megköszönni azoknak is a munkáját is (52 csapat), akik keményen dolgoztak ugyan, de nem jutottak tovább. Természetesen őket is dícséret illet. Az ő nevüket abc sorrendben találjátok meg.

AlkémistaKovács Dominik Máté --Arany7.c
AnonymusToperczer Ákos Nyerges ImreLőrincz KrisztiánKőrösi7.c
Aranyozott TitánokAlmási Loretta Lantos KarinaLáng PetraKőrösi7.b
ÁsványolajEperjesi Lilla Mónika Kurinyec AnnaSzabó Anita TímeaKőrösi7.a
Atom KanokTóth Győző Kulcsár BenceKozma DánielArany7.b
AtomagyarNagy Evelin Garbacz HajnalkaSkobrák ÁdámKőrösi8.b
AtommagokKertész Krisztina Molnár FanniVitáris Laura1. sz.8.a
AtomokAlbert Réka Jurczyszak Elisabeth CintiaKalló PatríciaKőrösi7.b
BenzinkutasokSzabó Brigitta Szilágyi EmeseErdélyi ZsófiaArany7.c
BituwumenekSzakó Cintia Pintér VanesszaBeke ZsófiaArany7.a
CrakkolókAmbrus Izabella Buday-Bartha MercédeszNagy KrisztinaKőrösi7.b
DesztillációLéhner Donát Pap Gergő-Arany7.b
DieselNagy Ákos Urbán OlivérKralj AlexKőrösi7.b
ElektronokHoreczky Izabella Elcsics BettinaSzmilkó AnitaKőrösi8.b
ElválaszthatatlanokAkucs Klaudia Rappai Renáta-Arany7.a
EzüstSinkó Evelin Tüskevári LillaVizi Alexandra SzilviaArany8.c
Folyékony aranyakMárkus László Rajk Ádám-Arany7.b
Folyékony sötétségBatka Bence Zsadányi DánielSzeredi BoglárkaArany8.c
GermániumKaczián Márió Dániel Vlkovszky NorbertTóth FerencKőrösi7.c
GyémántokGuruz Fanni Kovács SzidóniaMolnár AlexandraKőrösi7.c
HiganyTarsoly Dzsenifer Fekete AnitaÁrkocsovics DominikKőrösi7.a
JódHéring Viktória Martinás RoxánaTörök BarbaraKőrösi7.b
JódkristályÉrces Klaudia Rádóczi KittiImrei ViktóriaKőrösi7.c
KáliumMile Dávid Mód ZsófiaHolhos MáriaKőrösi8.b
KámforVarga Avarka Barothi Veronika ZsófiaKovács KingaArany7.b
KerozinNémeth Erika Kiri MátéOtt Lili ViktóriaArany8.b
KisMolekulákLangó Loretta Ódor EmíliaKretti Lívia FanniKőrösi8.a
KokszokHarnberger Ramóna Zolta Csillag VirágMihalicza ÁrpádArany7.b
Kőolaj molekulákPribelszki Regina Pátkai SaroltaNyírő AnnaArany8.b
Kőolaj tudósaiVáncza Ivett Mikó LiliJánosi VivienArany7.c
Kőolaj'a'natureSzabó Attila Bajgár BalázsKis BenceArany7.a
KőolajlányokLukács Tímea Wolf Alexandra Kitti-Arany7.c
KőolajvadászokTóth Bianka Kakas AnitaHideg VivienArany7.c
MagnéziumBognár Bálint --Arany7.c
O2Deffent Dániel Csizy ÁdámRónyai ZsoltArany7.b
OlajbogyókEgervári Petra Halmos FanniÁdám EszterArany7.b
OlajkirályokPiros György Bence Bíró BalázsSzarvas GellértArany8.b
Olajos csajokSzalai Brigitta Kovács Adél-Arany7.b
Olajos szublimációSzernyák Barnabás R. Brevák Bence BotondTrojkó András IstvánArany7.b
OxigénSzücsi Georgina Fejes NikolettFejes MónikaArany8.b
PakuraCsörgő Balázs Szeredi MihályMarton MiklósArany7.a
PetróleumSzilágyi Dániel Osváth ArtúrDócs AndrásArany8.b
PiritÓnodi Fanni Sárosi IvettVajda VivienArany8.c
Propán "bután"Varga Máté Varga BenceKis SándorKőrösi8.a
Részecskék 1.Nagy Boglárka Fischer JankaKarácsonyi ÁdámArany8.c
Részecskék 2.Marczisák Vivien Tatjána Gergelyfy Zsófia AnnamáriaSzanyi Nagy ReginaArany7.a
RobbanásveszélyBalla Dániel Hopka JánosVidovenyecz János1-es7.b
SejtekViczkó Felícia Kékkő GáborJakab RenátaKőrösi7.a
SzublimációKoronicz Dániel Koronicz OlivérFöldényi AttilaArany7.b
UnununiumokVlasin Viola Tot AnettLópez IzabellaArany8.a
XenonElek Beatrix Darázs VirginiaBicskei BenceArany8.a

Köszönet illeti továbbá a felkészítő tanárokat is; Molnár Anna (1-es sz. Ált. Isk.) - 5 csapat, Adorjánné Káldi Boglárka (Arany J. Ált. Isk. és G.) - 37 csapat, Domján Éva (Eötvös L. Ált. Isk.) - 4 csapat és Élő Márta, Vezér Katalin (Körösi Cs. S. Ált. Isk.) - 21 csapat.

Az első forduló október 29-én pénteken délelőtt kerül megrendezésre, melynek a programját hamarosan olvashatjátok.


Lejárt a határidő...
2010. október 12.

Kedves versenyző csapatok!

Tegnap éjfélkor lejárt a beadási határidő! Nagy örömünkre szolgált, hogy összesen 67 csapat jelentkezett a vetélkedőre, ill. tisztelt meg bennünket munkájukkal. Nagyon köszönjük mindenkinek. A dolgozatok kiértékelése most folyik. Eredmények hétfőn (október 18.) várhatók. Akkor tudhatjátok meg, kik voltak az iskola legjobbjai.


Közeleg a 0. forduló beadási határideje
2010. október 9.

Kedves versenyző csapatok!

Hamarosan lejár a nulladik, úgynevezett válogató forduló beadási határideje. Jelentkezni lehet a "Jelentkezés" menü alatt letölthető feladat (kitudtobbet_0_fordulo.doc) megoldásával és visszaküldésével.
Leadási határidő: október 11. (hétfő) éjfélig. Az ezután beérkezett jelentkezéseket sajnos már nem áll módunkban elfogadni.
A beérkezett jelentkezéseket követően értékeljük a feladatokat, és az eredményről október 18-án tájékoztatást küldünk.
Tudjátok, iskolánként csak a három legjobb csapat jut be a további fordulókba.
Hajrá!


Hamarosan kezdődik a "Ki tud többet a kőolajfeldolgozásról" vetélkedő
2010. szeptember 1.

A verseny célja, hogy a tanulók jobban megismerjék Százhalombatta meghatározó ipari üzemének a működését, felkeltse érdeklődésüket a természettudományok, elsősorban a kémia iránt, továbbtanulásuk során hasznosítsák azokat a kőolaj-iparra vonatkozó ismereteiket, melyet a vetélkedőre történő felkészülés során szereztek.

© 2010. "Ki tud többet a kőolajfinomításról" c. vetélkedő hivatalos honlapja, Százhalombatta MOL Dunai Finomító - Minden jog fenntartva

A versennyel kapcsolatos kérdésekben a következő címre írhat: MOLVetelkedo@mol.hu.