ONLINE Döntős közvetítés ITT!

Kedves diákok, szurkolók, érdeklődők!
Idén olyan meglepetéssel készülünk, amilyen még eddig nem fordult elő a vetélkedők történetében –  öt perces frissítéssel bloggerünk folyamatosan közvetíteni fogja a DÖNTŐ eseményeit. Így ha van aki nem tud itt lenni a döntőn, de szívesen követné, hogyan áll kedvenc csapata, az ezen a linken megteheti.

„Ki tud többet a kőolaj-feldolgozásról?” c. vetélkedő

DÖNTŐ

Dunai Finomító, Százhalombatta, 2018. december 14. (péntek)

Kora reggel 7:52 van, a szervezők serényen készülnek elő a berendezéssel, feladatokkal, lassan szállingóznak az első résztvevők is…

Egy nagyon izgalmas nap előtt állunk, az elmúlt hónapok eredményeként, végül öt csapat száll ringbe, hogy megtudjuk ki viszi el a kupát. Hamarosan kezdetét veszi a ”MOLSTERSÉF JR.”…

8:06 – Megérkezik az utolsó busz is, az összes gyerek elfoglalja a helyét, még zsivaj hallatszik mindenhol. A döntős csapatok egyenpólót kapnak, minden csapat más színben fog megmérettetni. Lassan elfoglalják helyeiket, kissé izgatottak, de ez ebben a helyzetben mondhatnánk teljesen normális.

8:18 Az előkészületek rendben vannak, terveink szerint fél 9kor elkezdődik a DÖNTŐ!

A csapatok már felsorakoztak:

8:30 Kezdődik!

A bevezető eligazítás után levetítésre került a Tankcsapda “Köpök rátok” werkfilmje, ami azért érdekes, mert a videoklip forgatása a Dunai Finomítóban történt. Ez a werkfilm nem igazán látható sehol máshol.

Szép Napot Mindenkinek! Tisztelt Közönség, Kedves Versenyzők! Csernik Kornél vagyok a mai esemény házigazdája. Szeretettel köszöntünk Benneteket innen élőben az immáron jubileumi, 5. alkalommal megrendezett „Ki tud többet a kőolaj-feldolgozásról” vetélkedő döntőjében, a MOLster séf junior. gálán. Eme prominens eseménynek a mai napon a ”Mennyei Otthoni Lakomák” ellátó vállalata, rövidebb nevén MOL százhalombattai központi konyhája ad otthont. A vállalat kemencéiben előfőzött ételei, a Reform konyhai készítményei, kevert süteményei országos érdeklődésre és népszerűségre tartanak számot. Nem szabad elfeledkeznünk az ínyenceknek gyártott különleges aromás termékeiről sem. És persze mindezt az egészséges életmódnak megfelelően, sómentesen, növényi olajok és a jövőben állati zsírok korszerű felhasználásával, a korszerű tárolás és kiszállítás rendszerek alkalmazásával.

A mai nap fontosságához méltóan az otthoni konyhákban is népszerű hírességet kértük fel a műsorvezetői feladatra, de sajnos Molnár Ferenc ”Karamell” egy Kozma Orsival közös nyári koncerten leégett, így nem tudta vállani a feladatot. Jamie Oliver sem ért rá… A mai napon elégedjetek hát meg szerény személyemmel és konyhanyelvi tudásommal.

Külön köszöntöm a mai napon, a korábbi vetélkedők döntős csapatainak megjelent résztvevőit, akik elfogadták meghívásunkat ezen jubileumi alkalomra. Vannak közöttük korábbi Hős lovagok, MOLimpiai bajnokok, Refining sztárok és MOLscar szobor tulajdonosok is. Szóljon nekik kiemelt üdvözlet.

A mai délelőtt tehát eldől, kik lesznek a 2018. évi verseny győztesei. Szeptember óta zajlanak a főzőshow válogatásai. Idén a megmérettetésre 6 különböző, kulináris szokásairól híres település 11 speciális főzőiskolájának 32 válogatott séfjelölt csapata jelentkezett, hogy megmutassa főzési tudományát, és eljuthasson a legjobbak közé az első helyszíni válogatóra. Heroikus küzdelmekben közülük kerülhetett ki az az 5 csapat, akik esély kaptak, hogy bekerülhessenek a legjobbak közé a konyhapultok mögé, a döntőbe. Idén azonban a verseny történetében először nem csak százhalombattai vendéglátó egységek jutottak a döntőbe, hanem más területeik képviselőik is megmutathatják speciális főzőképességüket.

Három közös főzésen, illetve két otthoni ételkülönlegesség elkészítésén vagyunk túl, A találkozásaink során számot kellett adnotok gasztronómiai tudásotokról, illetve fordulóról fordulóra otthon sem főzhettetek nyugodtan, hanem keményen kellett dolgoznotok a saját ételeiteken, melyek értékelésre kerültek. Ennek során a saját séfjeinknek a szó jó értelmében gyakran beletört a bicskája, és késhegyre menő viták alakultak ki a pontok kiosztásakor.

Sok mindent megetettünk veletek, de aki válogatós volt, vagy megfeküdte a felkínált étel a gyomrát, az sajnos ma már nem küzdhet meg a döntő főző délelőttön.  Így ma már csak a legjobb 5 csapat mutatja meg jártasságát a konyhaművészetek világában. Dekára, hőfokra, mennyiségre pontosan rákérdezünk az elmúlt hetekben tanult ismereteitekre, de szükségetek lesz az improvizációs képességeitekre is. Mindezt természetesen receptkönyvek nélkül kell megtennetek, így a speciális konyhai trükköknek itt már nincsen helye, csupán az elmúlt hetekben megszerzett tudás vezethet Benneteket.

Minden alapanyagnak, fűszernek, konyhai mesterfogás ismeretének nagy jelentősége lesz a mai nap folyamán, mivel ezek a gála főzőshow végeztével győzelemre segíthetik a résztvevő csapatok valamelyikét A velük született tehetség, kreativitás itt keveset számít, itt szigorúan a korábban bemutatott recepteknek, technikáknak, és azok pontos elsajátításának jut a fő szerep.

A csapatokat önkéntes gasztroangyalok segítik a verseny során. Rájuk hárul a feladat a szükséges eszközök biztosításában, a feladatok idejének mérésében.

Gondolom, mindenki kíváncsi a mai nap főszereplőire: lássuk hát, kik azok, akik a válogató bizottságot tudásukkal és kreativitásukkal puhára főzve, mint a legjobb csapat kategória jelöltjei befőzték magukat a MOLster séf döntőjébe.

Lássuk hát először is a Százhalombattai 1.számú általános iskola és kifőzde ifjú séfekből álló FÁKLYA TANÁR ÚR 3 csapatát sárga pólóban. Különlegességük a máshol fel már nem használható alapanyagok biztonságos feldolgozása Megkérnénk a kísérő konyhafőnöküket a csapat bemutatásában.

A következő csapat Martonvásárról érkezett a Beethoven általános iskola éttermi lánc képviseletében. Ők piros pólóban a BIG WIND csapat. A szabadtéren készült ételeiről örömódák zengenek, akárcsak  az ilyen típusú tüzek oltásában szerzett külföldi tapasztalatuk. Lássuk hát bemutatásukat a felkészítő séfjük által.

Következő csapatunk szintén Százhalombattáról érkezett, az Arany János általános iskola és 8 osztályos gimnáziumi büfé képviseletében. Ismerjük meg a Kő olaj? csapatát zöld pólóban. Egyedi stílusuk kérdésessé teszi a hagyományos alapanyagok használatát is. Jöjjön hát néhány ismertető szó  versenyzőinkről.

A negyedik csapat Érdről érkezett, a Vörösmarty Mihály gimnázium étteremláncának képviseletében. Ők ma narancs pólóban és GeNiUS néven kapcsolódnak be a döntő feladataiba. Elemi ösztöneik, valamint zseniális főzőtudásuk és speciális szakismereteik révén jutottak el idáig. Jöjjön hát bemutatásuk.

Végül, de nem utolsó sorban következzen a Százhalombattai 1.számú általános iskola és kifőzde veterán csapata az O-LAJ-HÁROK világoskék pólóban. Nevükhöz méltóan az utolsó pillanatban csatlakoztak a döntősök közé. Nyugodt, megfontolt stílusuk végül is eredményre vezetett. Lássuk hát a csapat bemutatását.

 A tanárok bemutatták a csapataikat, ki versben, ki történetmesélésben.

Mint minden MOLster séf döntőben, itt is nagy szerepe van az elfogulatlan, szakértőkből álló szakmai zsűrinek. Mindannyian kifinomult ízléssel, kellő gyakorlattal és elemzőképességgel rendelkeznek, az évek alatt felgyülemlett tapasztalatuk elegendő a döntések meghozatalára, Ők a Finomítói Alapanyagokból Létrehozható Alternatív Termékeket Kutató Akciócsoport- rövidebb nevükön a FALATKA team.

– Némethné Kovács Márta gasztroenterológus, az Élelmiszer ellenőrzési csoport vezetője, a minőséghibás ételekből adódó problémák orvosa

– Sziva Miklós a ”Mennyei Otthoni Lakomák” ellátó vállalat százhalombattai konyhájának nyugalmazott főszakácsa

– Tóth László a speciális élelmiszerek és gasztrotechnikai újítások bevezetéséért, megvalósításáért felelős utazó nagykövet

– Földházi Zoltán a MOL Gasztrofuvar Szolgálat kötött sínpályás területének vezetője.
aki és beszállítás koordinálásért felelős gasztrofutár

– Győri István gasztrotúra vezető a kiváló éttermek helyeinek pontos ismerője; a mai és korábbi szakmai bizottságok elnöke, a Gasztro Atlasz szerkesztője és oktatója.

Természetesen, Nektek, a kedves közönségnek is nagy szerepe lesz a versenyben, hiszen posztjaitokkal gyorsan tájékoztathatjátok a távolmaradókat, valamint ritmusos tenyér összeütögetéssel bátoríthatjátok kedvenceiket az egész műsor alatt. Kérünk Titeket, hogy magatokat, illetve eszközeiteket ne használjátok a kedvenc csapataitok támogatására!

Ahogy a gasztrovilág, illetve szakácsművészet is halad a korral, mi sem állhatunk meg. A vetélkedő folyamatosan követhető gasztrobloggerünk révén.

Mielőtt a MOLster séf jelöltjeink, illetve a konyhai kisegítő személyzet belekezd a feladatokba, szeretném felkérni Galambos László Urat a MOL Nyrt. csoport szintű DS termelés és üzemeltetés vezetőjét, mint a MOLster séf junior gála fővédnökét, hogy szóljon néhány biztató szót a döntőbe került csapatokhoz, illetve a megjelent vendégeinkhez, szurkolókhoz.

Galambos Úr elmondta, hogy az idei vetélkedő már 5. alkalommal kerül megrendezésre, eddig már 218 csapat vett részt több mint 600 résztvevővel, ami fantasztikus szám.  A verseny célja az ismeretek átadása, pályaorientációs céllal. Vannak már, akik a vetélkedő óta felsőfokú intézményekben pl. vegyészmérnöki szakon tanulnak. Megemlítette a szervező csapatot, akik munkája nélkül nélkül nem jöhetett volna létre ez a vetélkedő.

Mielőtt az első feladatot elkezdenénk, nagyon fontos megismerni, hogyan, milyen formában szerezhetik meg a versenyző csapatok a MOLsterséf jr. díj megnyeréséhez szükséges nemzetközileg is elfogadott minősítő pontokat a MOLslen csillagok-at.

Minden feladatban el lehet érni valamennyi pontot (ez feladattól függően más és más lehet), a lényeg, hogy az elért pontok alapján a zsűri sorba rendezi a csapatokat. Az első 5 pontot, a második 4-et, a harmadik 3-et, a negyedik 2-őt, az ötödik 1 pontot kap. Egyenlő pontszám esetén az azonosan teljesített csapatok ugyanannyi pontot kapnak. Például, ha a második helyen van egyezőség, akkor mindkét csapat (tehát a második és harmadik) 4-4 pontot kap, a negyedik 2-öt és az ötödik 1 pontot.

Kedves Közönség, Tisztelt Csapatok! Képletesen csapjunk bele a lecsóba. Élesedjenek a kések, forogjanak a fakanalak, kezdődjön a döntő megmérettetés.

Az elmúlt hónapokban minden féle különlegességet főztünk ki számotokra. Éppen ezért ma egy kicsit sem változtatunk ezen. Mivel a rendelkezésre álló konyhai alapanyagaink jelenlegi helyszínünkön kevésbe alkalmasak feldolgozásra, így  csupán az elsajátított elméleti szakmai tudásotokra leszünk kíváncsiak a mai napon. Akik azonban éreznek magukban további ambíciókat, ők pár év múlva remélhetőleg gyakorlati képességeiket is bemutathatják különböző területeinken.

Pultfoglaló

Minden szakács számára elengedhetetlen egy nagy, kényelmes, mindennel ellátott konyha, ahol megalkothatja mesterműveit. A következő feladatban lehetőségetek lesz a saját konyhátok fejlesztésére, adott esetben a versenytársaitok rovására. Jöjjön hát a pultfoglaló.

A játék során el kell foglalni egy pultot, majd terjeszkedni kell, nyilván a jó megoldásokkal. Harcban el lehet venni területet másik csapattól.

Tippelős kérdéssel dől el az első terület sorsa, amit a Genius csapat választ. Narancs – A jó alapanyag titka, Zöld csapat választása – Nehogy valamit is kidobjunk, Piros – Szolgáljuk fel, tegyük el holnapra, Sárga – Meg kell adni az aromáját, Kék – Azért a legjobban a főételt várják.

Az első kérdés, A,B,C,D válasz közül kellett választani, ami a konverziós technológiákra irányult. A sárga csapaton kívül mindenki kapott egy mezőt. A második kérdésnél mindenki jól válaszolt, tuták mi a szárazjég.  Harmadik kérdésben, a petrolkoksz az, ami nem  mehet a csőkemencékbe. Narancssárgák vétették el. Jöhetnek az egyedi kérdések, itt tudnak belső mezőket szerezni a csapatok, akár egymás területeit is támadhatják. Nyolc körben pillanatról pillanatra változik a területek állása. Izgalmas kérdések, szinte mindegyik forduló témaköre előkerül.


Vannak nehezebb kérdések, rossz válasz esetén le is vonódhat pont. Kezd kialakulni, melyik csapat kitől fél, ki kit támad, attől függően, hogy kinek van belső területe. A gyerekek azt kell mondani, nagyon ügyesek és felkészültek, pedig nem egyszerűek a kérdések. Sőt, néha kicsit körmönfontan kitekerve kerülnek terítékre, még jobban nehezítve a versenyzők dolgát. Amíg a pontok összeszámolásra kerülnek, addig megnézünk egy filmet, amit a beadandó feladatok során kellett elkészíteni. Kitalált termékek eladása volt a feladat.

Nincs könnyű dolga  azsűrinek sem, hiszen nagyon kell figyelni a pontok kiosztásánál.

Az első kör után kapott pontok:

A piros 5 pont, zöld 4 pont, kék 3 pont, narancs 2 pont és a sárga csapat 1 pontot szerzett.

Nagyi sütije

A nagymama által készített sütemény mindig egy kulináris élmény. Ennek elkészítésénél azonban minden kanál lisztnek, minden gramm sónak, minden csepp citromlének, vagy minden sütési hőfoknak, időtartamnak fontos szerepe van. Ezért is tartjuk nagy becsben és alkalmazzuk  ezeket a régi jól bevált recepteket. Azonban egy elsózott, vagy félig odaégett étel mindent elronthat.

Válaszadás tippeléssel, a pontos válaszok kerülnek elfogadásra. Vannak kérdések, amikre mindenki jól válaszol, pl. hány köbméteres tartályt másztak meg az első forduló alkalmával. Naná 80.000. Budafapusztán mikor kezdődött meg a kőolajkitermelés? a jó választ csak egy csapat tudta. A hátterben a zsűri is próbál válaszokat adni, mire emlékeznek még?

Mennyi a dízel gázolajok minimum cetánszáma? Hány pontforrás van a Dunai Finomító területén? Hány monitoring kút van a Dunai finomító területén? Melyik évben volt Amerikában az első kereskedelmi mennyiségben felszínre hozott kőolaj? És ehhez hasonló kérdésekre kellett jól válaszolni.

A második feladat során kapott pontok:

Kék és Zöld csapat 5 pont, piros 3 pont, a narancs és sárga csapat 2-2 pontot nyert.

A LA CARTE

Már az étterem bejáratánál eldönthető betérünk-e vagy sem. A kirakott étlapon szereplő ételek különleges nevei megindíthatják kíváncsiságunkat, nyálelválasztásunkat. Itt van hát az ideje egy saját étlap elkészítésének, a MOL által készített ételkülönlegességekből. Azonban a nyomda sem áll mindig a helyzet magaslatán, így a kapott ételsor kissé foghíjasra sikeredett, így azt fogyaszthatóvá kell tennetek.

A csapat mindhárom tagja áll, jó válasz esetén talpon maradnak, rossz válasz esetén valaki leül. Jó válasszal a következő körben vissza lehet állni.

Ahogy haladunk a körökben, van aki még áll, de van aki már leült. Itt is vannak nehezebb kérdések és könnyebbek is.

A harmadik feladat végén szerzett pontok:

Zöld és kék csapat 5 pont, piros csapat 3 pont, narancs csapat 2 pont és sárga csapat 1 pontot szerzett ebben a fordulóban.

Egy rövid szünetet tartunk – ahol a felfrissülés mellett a szurkolók is kapnak feladatot. Rejtvényeket oldhatnak meg, hiszen a fordulókon ők is részt vettek, tehát ismerős lehetnek a kérdések, feltethetően ők is tudják a jó válaszokat.

Házhosszállítást vállalunk

Rengeteg TV csatorna foglalkozik híres éttermek, séfek életét bemutató filmek gyártásával, vetítésével. Ezekkel lehet megismertetni, népszerűsíteni a különleges ételeket, helyszíneket. Az elkövetkező percekben a MOL speciális konyhájának működésről láthattok válogatást. Figyeljetek alaposan, mert a részletekben rejtőzködnek a konyhaművészet kulisszatitkai.

Videóbejátszások következtek… a Finomító működéséről, technológiákról, a műgumiról, a MOL csoportról és végül Besenyő Pista bácsi kőőolajfeldolgozásról alkotott elképzeléséről. Az erről feltett kérdésekre kellett helyes választ adni.

 A negyedik feladat után elért pontok:

Piros 5 pont, zöld 4 pont, narancs 3 pont, kék és sárga csapat 2 pontot kapott.

Megosztó ételek

A közösségi médiákban megjelenő képeinkre érkező lájkok, pozitív kommentek mindig jól esnek. Gyakran találkozunk ezeken az oldalakon különleges az általunk fogyasztott, készített ételekről. Azonban egy igazán jó ételfotó elkészítése nem egyszerű. Ha a kép jól sikerült, az ember azonnal bele szeretne harapni az ételbe. Házi fotósaink készítettek nektek pár fényképet, azonban nem az itt gyártott ételekről, italokról hanem a gyártásukkal kapcsolatos berendezésekről, eszközökről, területekről. Kíváncsiak vagyunk mennyire indítja el fantáziátokat.

Képfelismerő játék, hol készült a kép? Jó kérdéssel lehet egy egy részletet megszerezni a képből. Van aki kettő három részletetből máris kitalálta mit rejt a kép. Van aki tippelt de nem jól, annak egy utolsó lehetősége van.

Az első körben mindenki végül megoldotta a feladatot, kitalálta mit rejt  a kép.  A második képhez is a jó megoldásokkal kellett képrészlethez jutni. Összesen n

Attól függően, ki hanyadik darabból találta ki a képeket, az alábbi pontokkal lettek gazdagabbak a csapatok:

Kék csapat 5 pont, zöld csapat 4 pont, piros csapat 3 pont, narancs 2 és sárga csapat 1 pontot szerzett.

Mi fog ebből kisülni?

A kiváló szakács a főzési tudományok minden területén jártas: ismeri a régmúlt és jelen nagy mestereit, eszközeit, használja a különböző speciális szakzsargont, fogásokat, technikákat. Ezt a szerteágazó ismeretet szeretnénk egy utolsó feladatban leellenőrizni, hogy végleg útjára bocsáthassunk Benneteket a konyhaművészet világában.

Különböző témákban különböző nehézségi kérdéseket lehet választani, ezzel gyűjteni a pontokat. Vannak több pontért járó nehezebb kérdések, de vannak akik beválalósak és sikerül nekik, van aki bevállalja de nem sikerül. Olyanok is vannak, akik inkább a biztos de kevesebb pontos kérdést választja.

Nem is olyan könnyű, főleg az 5 pontos kérdésekre adott válaszokkal kiállni. Az első néhány körben puhatolóznak a csapatok, hogy melyik kategóriába milyen típusú kérdések vannak, ill. a nehézségi fokok is mit jelentenek. Ez az utolsó forduló, és ha visszanézzük a pontokat az első három helyen igen szoros az állás.

Befejeződtek a vizsgálatok, jelenleg válogatott FALATKÁINK alaposan megrágják az eredményeket, mely alapján kiderül ki lesz ma Séfek séfe.

Addig is, míg az összesítés zajlik, ismertetnénk az amatőr főző verseny győzteseit, és átadnánk a nyereményeiket.

A díjak átadásában segítségemre lesz a ”Mennyei Otthoni Lakomák” ellátó vállalata, rövidebb nevén MOL százhalombattai központi konyhájának vezetője, a MOLster séf jr. gála fővédnöke, ezért most felkérem Jukka Nuutinen urat, hogy csatlakozzon hozzánk a színpadnál.

Mielőtt az eredményhirdetésre sor kerülne, megkérném a Tisztelt Zsűrit, egy Falatka értékelésre, hogyan látták a ma elhangzottakat, látottakat.

Nem szabad elfeledkeznünk azokról a séfjelölt csapatokról, akik ugyan nem jutottak be a döntőbe, de erejüket és szakmai tudásukat nem kímélve részt vettek az élő fordulókban. Szóljon nekik a finom ételeket kedvelő nézők üdvözlete, és fogadják szeretettel a részvételért járó oklevelet. Megkérném a csapatokat, hogy fáradjanak ki és vegyék át cégünk apró ajándékait.

Mindenki tudja, hogy az ifjú séfek eredményei nagyban köszönhetőek az őket támogató gasztropedagógusoknak, akik saját tudásuk legjavát átörökítve felkészítették, segítették az tehetségeket. Az ő speciális szaktudásuk nélkül egyik csapat sem lehetett volna ilyen sikeres. Felkérem a felkészítő tanárokat fáradjanak a színpadra.

Különdíjban részesül az a főzőiskola is, amelynek csapatai a vetélkedő sorozat során a legaktívabbak voltak (résztvevők szám, fordulónkénti továbbjutás, döntőben való részvétel).

Legjobb főzőiskola: Eötvös Lóránd Általános Iskola

És most, következzenek a mai délelőtt főszereplői, azok a csapatok, akik megküzdöttek a MOLster séf jr. címérét, helyezéseik sorrendjében. Lássuk mit rejt számukra a ”Séfek széfe”.

A most következő csapat bár rendkívül felkészült volt a gasztronómia területén, és falta az ismereteket, de a feladatok megoldása során ma csupán az Ötödik helyezést érte el. Ők a “FÁK-JA Tanár úr 3” csapat. Nyereményük fejenként 15.000 Ft értékű Decathlon utalvány.

Negyedik helyen végzett a “Genius” csapat. Remek teljesítmény ebben a rendkívül felkészült mezőnyben. Hiába dolgoztak több tűzhelyen is egyszerre, a dobogóhoz ez ma sajnos kevés volt. Nyereményük fejenként 20.000 Ft értékű Decathlon utalvány.

A mai gasztro délelőttünk harmadik helyezettje, egyben bronz érmese a ”BigWind”  csapat. Kemény és kitartó gyakorlásuknak meglett az eredménye, a ”MOLster séf jr.” speciális oklevelével és a velejáró ajándékkal lesznek gazdagabbak. Nyereményük fejenként 25.000 Ft értékű Decathlon utalvány.

A ma fellépett séfjelölt csapatok közül a megmérettetésben nyújtott teljesítménye alapján ezüstérmes a ”O-LAJ-HÁROK” csapat. Mindent kifőztek magukból a feladatok során, de a mesterfogásokba időnként becsúszó hibák miatt lemaradtak a dobogó legfelső fokáról. Nyereményük fejenként 30.000 Ft értékű Decathlon utalvány.

És most következik az a csapat, aki egész nap nyújtott remek teljesítményével a feladatokra adható pontokból összegyűjtötte a legtöbbet. A többiekkel együtt heteken át készülve, folyamatosan gyakorolva, de ma a legjobb formájukat hozva megfőzték a nézőket és a szakmai zsűrit. A mai élő show és a MOLster séf jr. nyertese, a ”KŐ OLAJ?” csapat. Méltán foglalhatják el helyüket a képzeletbeli dobogó legfelső fokán. Nyereményük fejenként 35.000 Ft értékű Decathlon utalvány.

Az eseény lezárásaként a Jukka Nuutinen igazgató úr néhány gondolattal zárja  versenyt.

 

Ezzel a mozzanattal véget ért a 2018. évi ”MOLster séf jr.”. mai élő adása.

Mivel ez a jubileumi 5. vetélkedő sorozatunk volt, így készültünk még egy meglepetéssel. Fogadjátok szeretettel az elmúlt és idei vetélkedők emlékkönyvét, természetesen ehető formában.

Akiknek még nem feküdte meg a gyomrát a sok ismeret, információ, és a meglepetés torta, azt szívesen látjuk a kinti morzsapartin, ahol válogathatnak ez előkészített nemzetközi és hazai konyha finomságaiból. Sajnos fő beszállítónk lord SANDWICH személyesen nem tud részt venni a záró eseményen, de tudomásom szerint már itt vannak a kis katonái. Persze lesz itt francia krémes, orosz hússaláta, nápolyi szelet, somlói galuska, párizsi kocka mindez persze svéd asztalon Jó étvágyat kívánunk mindenkinek. Reményeink szerint találkozunk két év múlva.

Képgaléria (folyamatosan bővülni fog):

További képek egy profi fotós szemével:

 

Döntő program

Mikorra érkezzünk? Meddig maradunk?

Szolgálati közlemény:

A döntő napján (2016. december 9.) reggel 8 órától várjuk vendégeinket, a megnyitó 8:30-kor kezdődik. Előre láthatólag a vetélkedő 13 óráig fog tartani, szendvicsebédről gondoskodunk minden vendégünk számára!

Hamarosan DÖNTŐ!

 Döntő – 2016. december 9. (péntek)

Hamarosan itt a hét vége. De nem csak a hétnek lesz vége, hanem a “Ki tud többet a kőolaj-feldolgozásról?” c. vetélkedőnknek is. Egyrészt szomorúak vagyunk, mert nagyon jó volt veletek játszani, másrészt örülünk, mert végre a sok munkátokat siker koronázhatja a döntőben.

Hasonlóan, mint az előző három fordulóban, most is a Dunai Finomító ad otthont a rendezvénynek. Oda kell eljutnotok, ugyanúgy buszokkal. Alább láthatjátok a lehetőséget, mikor, hol, melyik buszra tudtok felszállni.

Busz (Százhalombatta – Dunai Finomító)

Indulás időpontja: 7:45
Megálló: Ebatta Kultúrkocsma (SOHO) parkoló
Kísérő:

Kisbusz (Érd – Dunai Finomító)

Indulás időpontja: 7:30
Megálló: Kálvin tér
Kísérő:

 

Kisbusz (Ráckeresztúr – Dunai Finomító)

Indulás időpontja: 7:30
Megálló: Petőfi S. Általános Iskola előtt
Kísérő:

Van-e teendőnk a döntőre?

Attól függ.

Ha szurkolóként jöttök akkor nem, akkor csak a jókedvetek kell magatokkal hoznotok és drukkolnotok a döntős csapatoknak.

Ha döntőt fogtok játszani, akkor érdemes átnézni az összes kiadott anyagot. Jókedvet, nyugalmat szintén raktározzatok be magatoknak!

Sok meglepetésben lesz részetek! De aggódnotok semmi esetre sem kell, hiszen Ti már mindenképp a nap nyertesei lesztek. Nektek (is) fog szólni a taps.

Mehetünk a döntőre?

Kedves diákok!

IGEN, sok szeretettel várunk minden – a vetélkedőben részt vevő – csapatot szurkolni a december 9-én, pénteken zajló döntőnkre. De ahhoz, hogy tervezni tudjuk az ülőhelyeket, megrendeljük a buszokat, pontosan kell tudnunk, hogy hányan jöttök. A jelentkezéshez kiküldtünk egy excel táblát, amit kértünk, hogy legkésőbb november 30-án délig pontosan kitöltve küldjetek vissza.

Kedves döntős csapatok!

Ti is kaptatok egy excel táblát, amiben a szurkolóitok adatait kell megadnotok, akik elkísérnek benneteket a versenyre, ne felejtsétek el visszaküldeni november 30-ig, továbbá tőletek pólóméreteket is kértünk, aminek a leadási határideje egy nappal korábban november 29.

4 iskola csapata játszik döntőt!

Kedves diákok!

Lezárult a harmadik forduló. Nagyon érdekes, vicces videókat kaptunk tőletek a mindennapjainkat is behálózó kőolajból készült termékek kapcsán. Megírtatok két tesztet, egyet a technológiai előadásból és ezt követően egyet a környezetvédelmi és laborban tapasztalt kísérletekből.

Kaptatok nagyon sok pontot is. Eldőlt a végeredmény! Az első öt csapat játszik döntőt. Ezt tudtátok eddig is. Négy iskola csapata fog versengeni december 9-én a trófeáért. Négy iskola öt csapata. Az döntőzik, aki legalább 138 pontot ért el a három forduló során. Melyik csapatok ők? Kettő az Arany János Általános Iskolából, egy az Eötvös Lóránd Általános iskolából, egy az 1. Számú Általános Iskolából és egy a ráckeresztúri Petőfi Sándor Általános Iskolából.

Benzin-kerusok (Ráckeresztúr)

Bitumenők (Arany)

Kőolajitás felsőfokon (1. Sz. Ált.)

Olajmágnások (Eötvös)

OlajON (Arany)

Gratulálunk a döntőbe jutott csapatoknak és azoknak is, akik csak egy picit maradtak le a döntő játékról. Hatalmas küzdelem volt itt a végén. Megmutattátok hogy kell küzdeni. Büszkék vagyunk rátok. Természetesen benneteket is szeretettel várunk a döntőn, mint közönség. Drukkoljatok kedvenc csapatotoknak, vegyetek részt a közönségjátékban. Meglepetéssel készülünk a számotokra is.

A szervező csapat már hetek óta dolgozik a döntő feladatain, a forgatókönyvön, a díszleten, hogy idén is igazi ünnepi hangulatban hirdethessünk győzteseket.

Amit tudnotok kell a döntőről:

Minden elhangzott előadásból számíthattok kérdésekre. A felkészülési anyagokat megtaláljátok a “Segédanyagok” oldalon. Érdemes alaposan átnézni őket, feleleveníteni az ott hallottakat.

Részletes információ, hogy  abuszok mikor indulok, egy következő bejegyzésben lesz.

Gratulálunk és köszönjük nektek, mindannyiótoknak a lekiismeretes felkészülést, részvételt!

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY!

A döntős csapatokat kérjük, hogy november 29-ig adják meg a pólóméreteiket. Erről kaptatok egy levelet.