20231201_114344

Véget ért a döntő

December 1-jén a döntővel ért véget a DUFI-ban az idei vetélkedő sorozatunk, ahol 27 iskolás csapat mérette meg tudását. Nem voltak könnyűek a feladatok, időnként még a sokat látott DUFI-s kollégákat is elgondolkodtatta egy-egy kérdés, de nagyon ügyesek voltatok, és jól teljesítettetek minden akadályt. Szoros küzdelemben végül a százhalombattai Arany János Általános Iskola Hidrogénbontók csapata vitte el a fődíjat, de valójában minden csapat nyert, hiszen rengeteg tudással és élménnyel gazdagodtatok az elmúlt három hónapban – ez a döntő már csak hab volt a tortán.

Nemcsak a játék miatt fontos ez a verseny a DUFI-nak, valójában az a célunk, hogy játékos formában közelebb hozzuk a kőolaj-feldolgozást, és tágabban értelmezve a természettudományok, a kémia szeretetét.  Szeretnénk újra köszönetet mondani a csapatok mellett minden felkészítő tanárnak, lelkes szülőnek és drukkernek is, akik az elmúlt hónapokban velünk tartottak.

Sok emlékezetes pillanat volt, jó volt látni az izguló gyereksereget, a csillogó szemeket, amikor megmutattuk nektek a DUFI üzemi területét és a vegyipari tanműhelyt, sok-sok jó élményt viszünk el! Két év múlva folytatjuk, addig is meséljenek a fotók a verseny emlékeiről, még több képet a Képgalériában találtok.

DSC_5181_05_12_2023 DSC_5177_05_12_2023 DSC_5170_05_12_2023 DSC_5169_05_12_2023 DSC_5168_05_12_2023 DSC_5167_05_12_2023 DSC_5166_05_12_2023

_DSC6210

Gyere velünk nyílt napra!

Tetszettek a 2. forduló laboros feladatai?

Ha igen, akkor jó hírünk van! 😊

  1. szeptemberben vegyésztechnikus szak indul a SZISZKI-ben!

A vegyésztechnikusok mágusok a laborban, nélkülük nincsenek új anyagok, vagy épp környezetvédelem.

Egy igazán izgalmas és kihívásokkal teli szakma!

Jelentkezz ITT az iskola honlapján a november 30-ára és december 7-ére meghirdetett Nyílt Napokra a „Vegyészet ismerkedő foglalkozás”-okra és újra találkozhatunk a Dunai Finomító Vegyipari Tanműhelyében! Várunk szeretettel!

igy_keszulj_dontore

Így készülj a döntőre

December 1-jén a döntőben öt csapat fog versenyezni egymással, és közülük kerülnek ki a dobogósok, akik komoly nyereményekre számíthatnak.

Hogyan készülhetsz, ha szeretnéd, hogy a te csapatod legyen a legjobb? Sokféle feladat lesz, de annyit elárulhatunk, hogy ha az eddigi segédanyagokból alaposan felkészülsz, akkor nem érhet meglepetés 😉.

Emlékeztetőül, itt találod a segédanyagokat:

 

PowerPoint Presentation (battanet.hu)

A-köolaj-finomítás-technológiái_2023.pdf (battanet.hu)

 

Ne felejtsd el, hogy a döntőre várjuk a szurkolókat is, jöhetnek az osztálytársak, családtagok, eddig résztvevő csapatok…. GYERTEK SZURKOLNI!

A részvétel regisztrációhoz kötött, részvételi szándékodat kérjük jelezd az aggarai@mol.hu címen november 24-ig!

döntő

Döntőbe jutott csapatok

Ugye már nagyon izgultok, ki jutott a második fordulóból a döntőbe? 😊

Megvannak a továbbjutó csapatok, de szeretnénk MINDEN CSAPATNAK megköszönni azt a sok felkészülést és munkát, amit a vetélkedőbe fektettetek! Nem volt könnyű a második forduló, nehezek voltak a feladatok, de nagyon szépen teljesítettetek, és sok-sok kérdésre jól válaszoltatok. Emellett pedig nagyon szép és különlegesen kreatív kollázsokat készítettetek, leesett az állunk, amikor láttuk, milyen ötletesek lettek 😊.

Szoros küzdelemben a következő csapatok jutottak a döntőbe:

  • HÁRMAS KÖTÉS (Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium )
  • HIDROGÉNBONTÓK (Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium)
  • MESZ (1. Számú Általános Iskola Százhalombatta)
  • MOLÁRIS (Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium)
  • RADIO-AKTIVISTÁK (Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium)

Gratulálunk nekik és minden résztvevőnek! A továbbjutók számára a részletes információkat hamarosan küldjük.

A döntő december 1-jén lesz, szeretettel várunk minden eddigi résztvevő csapatot, és a bejutó csapatok osztálytársait, családtagjait, gyertek el minél többen, és drukkoljatok a helyszínen a résztvevőknek!

A részvétel regisztrációhoz kötött, ezért kérjük, november 24-én 11.00 óráig jelezzétek, ha jönni szeretnétek! Ehhez a lent csatolt táblázatot kell kitöltenetek, és elküldeni az aggarai@mol.hu címre.

belépéshez_adatok

 

2FORDULÓ

Itt a 2. forduló

Hamarosan itt a vetélkedő 2. fordulója, már várjuk, hogy november 17-én újra találkozzunk veletek!

Fontos dolgok, amire kérjük, figyeljetek:

  • Figyeljetek nagyon a pontos érkezésre, a későn érkezőket nem lesz módunkban megvárni.
  • A fordulóra hozzátok magatokkal azt a kollázst, amit házi feladatként készítettetek.
  • Figyeljetek a megfelelő öltözékre, legyen rajtatok zárt, kényelmes cipő (sportcipő) és hosszú nadrág (rossz idő esetén esőkabát).

Az első fordulóhoz hasonlóan ismét külön buszjáratot indítunk nektek, hogy ezzel segítsük a bejutást a Dunai Finomítóba: Érdről és Százhalombattáról érkező csapatokat busz fogja várni a lentebb olvasható helyeken és időpontokban.

A Dunaújvárosból, Martonvásárból és Szigetcsépről érkező csapatok önállóan oldják meg az odajutást, velük külön egyeztettünk erről.

Busz: Érdről és Százhalombattáról érkező csapatoknak

Helyszín Gyülekező Indulás Érkezés
Érd, Budai úti Taxiállomás 6:45-től 7:00 7:20-kor Százhalombattára
 Százhalombatta helyszín: BKK parkoló (Kormányablak, OTP alatti parkoló)

 

7:10-től 7:25 7:35-kor Dunai Finomító É-i porta

 

Képkivágás

Továbbjutók a második fordulóba

Nemrég ért véget a vetélkedő első fordulója, nagyon köszönjük, hogy itt voltatok nálunk, a Dunai Finomítóban, élmény volt személyesen találkozni veletek!

Köszönjük nektek, kedves diákok, hogy készültetek a nulladik és az első fordulóra, és sok-sok energiát beletettetek! Illetve külön köszönjük a felkészítő tanároknak, hogy a napi (nem kevés) munkájuk mellett bevállalták, hogy támogatják a gyerekeket a versenyen való indulásban.

Kijavítottuk a teszteket, és megvannak az első forduló eredményei, ezek alapján a második fordulóba továbbjutó csapatok a következők:

 

Shell-go-well  
 Flame fruit
Angyali sav
Ásványolaj
ATOMOK
Golden Love
Hármas kötés
Hidrogénbontók
Kémikusok
Lepárlók
Martonvásári 8.D. Kémikusok
MESZ
MOLáris
MOLekulák
OLAJ
Pakura
Radio-aktivisták
Szén-hidrogén

 

GRATULÁLUNK A CSAPATOKNAK! 🎉🎈

Érdemes elkezdeni készülődni a második fordulóra: ezt is tesztírással kezdjük, lent találtok segédanyagot hozzá (az az előadás, amit személyesen is hallhattatok az első fordulóban), ha alaposan elolvassátok, akkor jó esélyekkel indultok a következő fordulóban.

Emellett lent látjátok a beadandó feladat leírását is.

A második fordulóval kapcsolatos tudnivalókkal hamarosan jelentkezünk, addig is jó készülődést, és várjuk a beadandó feladatot!

1_forduló_Kőolaj-feldolgozás_20231020

Beadandó feladat_2_fordulóra

 

Kitud4

Felkészülés a 2. fordulóra

Nemrég ért véget az első forduló, javában folyik a tesztek javítása, hamarosan megtudhatjátok, kik jutottak tovább.

Közben már érdemes készülődni a második fordulóra is: ezt a fordulót is tesztírással kezdjük, a lenti linken találtok két segédanyagot hozzá (az egyik az az előadás, amit személyesen is hallhattatok az első fordulóban), ha ezeket alaposan elolvassátok, akkor jó esélyekkel indultok a második fordulóban!

Olvasásra fel!

1_forduló_Kőolaj-feldolgozás_20231020

A köolaj finomítás technológiái_2023

Kitud7

2023 – Első forduló

Nagyon örülünk, hogy itt voltatok, és együtt tölthettünk egy különleges napot az első fordulóban! Sok lelkes diákot láttunk, csillogó szemeket és vidám arcokat, bízunk benne, hogy ti is jól éreztétek magatokat 😉.

Hamarosan jelentkezünk a tesztek eredményével és a továbbjutó csapatok nevével, addig türelmeteket kérjük. Addig is néhány fotó az első forduló hangulatáról, ezeket a Galériában is megtaláljátok.

FONTOS: a beadandó feladat leírását lent találjátok, várjuk a fotókat a kollázsokról november 13-ig.

Beadandó feladat_2_fordulóra

Kitud1 Kitud2 Kitud3 Kitud4 Kitud5 Kitud7 Kitud8 Kitud9

MOL_DUFI_DRON_KOKSZOLO_07

Találkozunk pénteken!

Várunk benneteket október 20-án, az első fordulóban.

Gyertek kényelmes, réteges öltözetben és lapostalpú cipőben, mert megnézzük közösen a Dunai Finomító üzemi területét is.

A buszok indulási időpontjáról és helyéről korábbi cikkünkben olvashattatok, nagyon fontos, hogy ne késsetek el, mert szoros lesz a program, és a busz nem tudja megvárni a későket.