People connecting jigsaw pieces of a head together

Növeld a tudásod!

Kedves „kis” Kémikusok!

A 2. forduló terepgyakorlata rendhagyó lesz. Szeretnénk a tudásotokat játék közben felmérni, elmélyíteni. A játék sikerességéhez azonban nagyban hozzájárul a tudásotok is, így fontos előre készülnötök a fordulóra. Ehhez a honlapon rögzítve megtaláljátok a 2. forduló előadás prezentációt, valamint a hozzá szorosan kapcsolódó kiegészítő anyagot.

A 2. forduló felkészítő anyagát ajánljuk mindenkinek, akiket érdekel a kőolajfeldolgozás, hiszen sok érdekes információhoz juthatnak hozzá. Természetesen azok, akik bejutottak a 2. fordulóba, nekik ajánlott az anyagban való elmélyülés, mivel csak 5 csapat úszhat tovább a kémia tengerében.

A téma nagysága és az előadásra szánt idő rövidsége miatt néhány dolgot az otthoni felkészülés alatt kell megtanulnotok, mert az élő előadás ezt már nem érinti, viszont a forduló gyakorlati feladatai között biztosan rá fogunk kérdezni. Az előadás anyagból azokat a diákat nézzétek át nagyon, amelyek jobb felső sarkában egy nagy zöld pont van. Ezeket a diákat a prezentáció alatt átugorjuk majd, de az előadás végén a kérdés szekciókban lesz lehetőségeket ezzel kapcsolatban kérdezni. Ezen zöld pontos diák jobb megértését segíti a kiadott kiegészítő anyag.

Nagyon várunk Benneteket, és reméljük, hogy ezen 2. forduló alatt is nagyon sok új dolgot fogtok megtanulni a kőolaj feldolgozásáról.

Találkozunk 2021. november 19-én.

Üdvözlettel: a Szervezők