0.-forduló-feladatai-2021

Akik fejest ugorhatnak a kémia világába

Kedves „kis” Kémikusok!

Nagy örömünkre szolgált, hogy ilyen szép számban jelentkeztetek a vetélkedőnkre. Most már látjátok Ti is, micsoda csapatmunka kellett ahhoz minden feladat megoldásra kerüljön. Minden jelentkező e-mailben értesítésre kerül / került ez elért eredményéről, de az Eredmények oldalon is megtaláljátok a bejutottak listáját, ahol a csapatneveteket keressétek. Az aktuális eredményeket mindig az “Eredmények” oldalon keressétek. Minden forduló után az aktuális pontlistát itt fogjátok megtalálni.

Idei évben 32 csapat teljesítette a 0. forduló faladatait úgy, hogy „beugurhassanak” a kémia világába, és a MOL Nyrt. Dunai Finomítóban dolgozó kollégák szemein keresztül láthassák annak szépségét. Gratulálunk nektek.

Az eredmények oldalon találjátok a megoldókulcsot is. Érdemes megnéznetek, abból is tanultok, látjátok, hogy mi lett volna  a jó megoldás.

FIGYELEM!

Ezzel még nincs vége, hiszen az 1. fordulóba bejutott csapatok számára máris van egy feladatunk.Kaptok egy felkészülési anyagot, amit alaposan át kell olvasnotok, a vastagon szedett szövegekre fokozottabban figyelve, csapattagok között felosztva stb. Az november 4-i első fordulón máris fogunk kérdezni tőletek, amivel értékes pontokat gyűjthettek.

A bejutott csapatok pontjait lenullázuk, tehát innen kezdve tiszta lappal indul mindenki, függetlenül attól, hogy a beadandó feladattal mennyi pontot ért el. Tehát mindenkinek ugyananyi esélye van a játékban. Innen már csak rajtatok múlik, mennyi energiát raktok bele a feladatokba, a későbbi beadandókba. Energiamegmaradás törvénye! Láttátok, hogy nem kevés feladatot kaptatok, ez így lesz a vetélkedő folyamán is, ezért mindig figyeljetek a határidőkre, és időben kezdjetek el mindent. Időben és csapatban dolgozzatok, ha kell osszátok el egymás közt nem csak a feladatokat, esetleg a felkészülési anyagokat is.

Felkészülési anyag

Gratulálunk minden csapatnak, azoknak is akik most nem kaptak további lehetőséget, reméljük, hogy már a beugró feladatsorból sokat tanultatok.

Figyeljétek a híreket, minden fontos információt itt fogunk közzé tenni.